Ηλεία

Τιμούν τη μνήμη του Βασίλη Φάμελλου, του Πυργιώτη που έπεσε νεκρός στο Πολυτεχνείο

Ακούστε το άρθρο

Τη μνήμη του Βασίλη Φάμελλου, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των θυμάτων της Χούντας από τα χτυπήματα και τους πυροβολισμούς των σωμάτων ασφαλείας κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα τιμήσουν σήμερα οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Το καθιερωμένο τρισάγιο θα τελεστεί στο κοιμητήριο του Καταραχίου στις 4.00 το απόγευμα. Όπως πάντα, με τη σεμνότητα που διέκρινε και τον ίδιο στη σύντομη ζωή του.

Ο Βασίλης Φάμελλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, ήταν το μεγαλύτερο παιδί του Παναγιώτη και της Θεοδώρας, μιας πολύτεκνης οικογένειας με έξι παιδιά. Στην ηλικία των 20 ετών θα αφήσει τον Πύργο για την Αθήνα όπου θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί θα ασχοληθεί με τα λογιστικά και θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, αγωνιστής στην ζωή του και πολιτικοποιημένος ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς των Απριλιανών του ’67.

Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου του ’73 βρισκόταν στις διαδηλώσεις γύρω από το Πολυτεχνείο. Μια σφαίρα της φρουράς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως θα τον βρει και θα τον τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι. Κηδεύτηκε την Κυριακή 18-11-1973 στον Πύργο, κάτω από αστυνομικά μέτρα αλλά με πλήθος κόσμου.

Όλη η επικαιρότητα