Ελλάδα

Με την Ακρόπολη ‘λουσμένη’ στα βεγγαλικά η αλλαγή του χρόνου

Ακούστε το άρθρο

Οι εκδηλώσεις για την έλευση του 2018 έγιναν στο Θησείο ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν ιδιαιτέρως βεβαρημένη λόγω της αιθαλομίχλης που έκανε την εμφάνιση της για μια ακόμη φορά.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι η εξασθένιση των ανέμων τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής και της συσσώρευσης ρύπων από την αυξημένη καύση ξύλου και άλλων υλικών σε τζάκια και σόμπες εκείνες τις μέρες, θα προκαλούσαν το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, κάτι που είχε συμβεί και τα Χριστούγεννα οπότε επικράτησαν παρεμφερείς καιρικές συνθήκες.

Στην αλλαγή του χρόνου πάντως, τα βεγγαλικά στην πρωτεύουσα “φώτισαν” την Ακρόπολη και έκαναν το κλίμα γιορτινό. Από το Θησείο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσόρισε το νέο έτος την ώρα που ένα πολύχρωμο σμήνος φωτοβολίδων φώτισε τον αττικό ουρανό.

Την σκυτάλη πήραν επί σκηνής η Μαρίζα Ρίζου και ο Γιώργης Χριστοδούλου, οι οποίοι με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο ανέλαβαν το μεγάλο πάρτι που στήθηκε στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από τον πεζόδρομο του Θησείου. Επανέλαβε ότι «φέτος η πρωτεύουσα έσπασε ρεκόρ επισκεψιμότητας και τόνισε η Αθήνα είναι μια πόλη ανοιχτή, Φωτεινή που δεν φοβάται το διαφορετικό».

Με μουσική, χορό και γλέντι χιλιάδες Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν το 2018 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης δύο νέοι ανέβηκαν στην εξέδρα και ενώπιον του Γιάννη Μπουτάρη, ο Νίκος έκανε δημόσια πρόταση γάμου στη Νατάσα, προσφέροντας της και δαχτυλίδι. Εκείνη απάντησε «ναι» και ο δήμαρχος δήλωσε έτοιμος να τους παντρέψει όποτε το αποφασίσουν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» στους πολίτες, μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και δημοτικούς συμβούλους.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρακολούθησε τη γιορτή από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς» και έστειλε μέσω Διαδικτύου τις ευχές του, ενώ στην εξέδρα ανέβηκε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Βίντεο του LIFE – EVENTS:

ο «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, που διατηρεί φιλική σχέση με τον Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα οι δύο δήμαρχοι χόρεψαν μαζί στην πλατεία Αριστοτέλους, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Ο δήμαρχος Μαραθώνα συναντήθηκε και με τον κ. Τζιτζικώστα.

Την παράσταση έκλεψαν τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη θάλασσα, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ τη βραδιά έκανε μαγική το λαμπρό φεγγάρι, καθώς είχε ξαστεριά.

Με εκατοντάδες φαναράκια που ανέβηκαν στον ουρανό λίγο πριν την αλλαγή του έτους οι Λαρισαίοι γιόρτασαν την αλλαγή του έτους.

Βίντεο του Larissanet:

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα