Ποδόσφαιρο

Την απόκτηση του Γιακούμπα Σιλά ανακοίνωσε ο ΠΑΟ

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιακούμπα Σιλά πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, του οποίου αποτελεί τη 10η καλοκαιρινή μεταγραφή. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος, που έχει γεννηθεί από τη Γαλλία αλλά έλκει την καταγωγή του από το Μάλι και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας, εντάσσεται στους «πράσινους» ως δανεικός από τη Ρεν.

Το νέο απόκτημα του «τριφυλλιού» έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη β΄ ομάδα της Καέν, από την οποία μεταπήδησε στην Κλερμόν το καλοκαίρι του 2010. Μετά από 2,5 χρόνια και 70 συμμετοχές (1 ασίστ), τον Ιανουάριο του 2013 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Αστον Βίλα.

Με τους «χωριάτες» αγωνίστηκε 24 φορές καταγράφοντας 2 ασίστ μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν μεταγράφηκε στη Ρεν. Ενδιάμεσα πέρασε μια σεζόν (2014-15) δανεικός στην τουρκική Καϊσερί (27 συμ.-1 γκολ). Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε 23 φορές δίνοντας μια ασίστ τη σεζόν 2015-16, ενώ πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Μονπελιέ, παίζοντας σε 20 αγώνες και σημειώνοντας 1 γκολ.

Ο Σιλά έχει αγωνιστεί μία φορά με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας, αλλά στη συνέχεια επέλεξε το Μάλι, με το οποίο μετράει 22 συμμετοχές και είναι αρχηγός της ομάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα