Ελλάδα

Την παραπομπή του Ψυχάρη σε δίκη ζητά η εισαγγελέας Εφετών

Ακούστε το άρθρο

Την παραπομπή σε δίκη του Σταύρου Ψυχάρη, πρώην επικεφαλής του ΔΟΛ, ζητεί με πρότασή της η εισαγγελέας Αικατερίνη Αντωνίου στο Συμβούλιο Εφετών.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά την παραπομπή του Ψυχάρη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Η υπόθεση αφορά τα δάνεια περίπου 57 εκατ. ευρώπου είχαν ληφθεί από τον πρώην εκδότη προκειμένου να αγοραστούν μετοχές του ΔΟΛ.

Η εισαγγελέας ζητεί ακόμη την παραπομπή σε δίκη και 10 στελεχών της Alpha Bank, από την οποία ελήφθησαν τα δάνεια, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα επίμαχα ποσά δόθηκαν χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις.

Μετά την άσκηση της δίωξης για την υπόθεση, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για “συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων” και ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ “επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων”.

Σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη δικογραφία που αφορά φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς υπήρξαν ενδείξεις “τρύπας” στα εισοδήματά του από το 2000 και μετά, που ξεπερνούσαν τα 40 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεσή του είχε επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μετά την απολογία του και τώρα εκκρεμεί η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα