Ελλάδα

Την Παρασκευή με ειδικό διερμηνέα η κύρια ανάκριση για τον 15χρονο στην Κομοτηνή (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα συνεννόησης με τον 15χρονο κωφάλαλο, καθ’ ομολογίαν του δράστη της στυγερής δολοφονίας του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή, καθυστερούν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου προσήχθη και την Τετάρτη, όπως και χθες, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στην δικογραφία το πρωί της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι, σύμφωνα με εδραιωμένη προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στη διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μία αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμηλής ευφυΐας».

Την Τετάρτη διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία ως συνήγορος υπεράσπισης για τον 15χρονο ο δικηγόρος Δημήτρης Μήλιογλου, ο οποίος επιφυλάχθηκε να πει το οτιδήποτε πριν αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είναι γεννημένος τον Μάρτιο του 2002, που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και ενδεχομένως να αφεθεί ελεύθερος.

Την Παρασκευή αναμένεται να φθάσει στην Κομοτηνή από τη Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο στη γλώσσα των κωφαλάλων και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

Στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στον συνοικισμό των αθιγγάνων στην Κομοτηνή, τελείται η κηδεία του 6χρονου, μέσα σε βαρύ κλίμα, υπό το κράτος των απειλών για αντίποινα εναντίον της οικογένειας του κατηγορούμενου, η οποία έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, ώστε να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα