Ηλεία

Την πίτα της έκοψε η ΠΕ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με κυρίαρχο το μήνυμα της συνεργασίας και της σύμπνοιας για την πρόοδο της Ηλείας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΠΕ Ηλείας, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασόλη Γιαννόπουλου, στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου στον Πύργο.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ κ.Γερμανός, ο οποίος αφού ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλους για την Νέα Χρονιά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας όλων προκειμένου ο Νομό μας και οι κάτοικοι του να προοδεύουν.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την στιγμή που ευλογούσε την πίτα ότι αυτή θα πρέπει να είναι για όλη την Ηλεία και να μην κρατάνε κομμάτια της οι Αχαιοί αλλά και οι Αθηναίοι.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ηλείας έκανε αναφορά και για το θέμα του δρόμου Πατρών- Πύργου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι όλος ο νομός περιμένει να ακούσει μία ευχάριστη είδηση για την εξέλιξη πάνω στο θέμα αυτό.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ανέφερε  ότι  «τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και γενικότερα η σημερινή μέρα είναι μία ξεχωριστή μέρα, γιατί είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην εκδήώση αυτή και υποδέχομαι όλους εσάς  υπό αυτή μου την ιδιότητα».

Αναφερόμενος για τους στόχους της Νέας Χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επισήμανε ότι «η περιφερειακή αρχή αλλά και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  με την στάση του έως τώρα έχει αποδείξει ότι ο Νομός μας βρίσκεται στις πρωταρχικές προτεραιότητες του για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ Γιαννόπουλος ανέφερε : « Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας, καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και ευτυχία, από εκεί και πέρα δεν θέλω να αναλωθώ σε κάποιο ευχολόγιο αφού  όλοι γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια έχει μείνει πίσω σε αρκετά επίπεδα.

Μέλημά μας είναι αυτό να το ξεπεράσουμε και από εδώ και πέρα να κάνουμε πράγματα που θα φέρουν  την ανάπτυξη και την ευημερία. Χρόνια πολλά καλή χρονιά”.

Όλη η επικαιρότητα