Ηλεία

Την πίτα του έκοψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία με Επιμελητήριο, Δήμο και Περιφέρεια ώστε να αναπτυχθεί η αγορά και η εκπόνηση μελέτης προκειμένου να αναδειχθούν οι λόγοι που τόσα χρόνια χωλαίνει, αποτελούν τους βασικούς στόχους που έθεσε το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην καφετέρια «Corte» στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος μετά το τέλος της ευλογίας της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει διάθεση να αγωνιστούν όλοι από κοινού προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά και να ανέβει η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, πετυχαίνοντας ωφέλιμα πράγματα για την κοινωνία.

Δυσαρέσκεια λόγω μικρής προσέλευσης

Ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη φτωχή προσέλευση του εμπορικού κόσμου στην κοπή της πίτας του συλλόγου. Ευχαρίστησε το προηγούμενο ΔΣ του συλλόγου για όσα έκανε μέχρι σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ υποστήριξε πως η μικρή προσέλευση του εμπορικού κόσμου αναμένεται να τους πεισμώσει ακόμα περισσότερο για να κάνουν περισσότερο πράγματα και να τους συγκεντρώσουν και πάλι κοντά στο σύλλογο.

Στόχοι και πρώτες ενέργειες

Επιπλέον, τόνισε πως ο σύλλογος θα έχει στενή συνεργασία με Επιμελητήριο, Δήμο και Περιφέρεια προκειμένου να ανέβει η αγορά, ενώ αναμένεται να εκπονηθεί και μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν για ποιο λόγο έχει «πέσει» η αγορά του Πύργου τα τελευταία χρόνια σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ως πρώτο μέτρο, ανακοίνωσε πως στις αρχές του επόμενου μήνα ο Σύλλογος αναμένεται να αποκτήσει σελίδα στο διαδίκτυο που θα ενημερώνει τους επαγγελματίες τα νέα του συλλόγου, ενώ από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα προκειμένου να δέχονται τους εμπόρους και να ακούν τις απόψεις τους για τα προβλήματα της αγοράς.

Τέλος, πραγματοποίησε καθολικό κάλεσμα σε όλους τους εμπόρους για να γραφτούν στο σύλλογο. «Είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε κλείνοντας.

Σύντομοι χαιρετισμοί

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θάνος Σκορδαλής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας των παραγωγικών τάξεων με την κοινωνία προκειμένου να επιτευχθούν θετικές εξελίξεις για τον τόπο που θα φέρει ανάπτυξη στην πόλη και θα την ξεκολλήσει από το σημείο που τόσα χρόνια έχει «κολλήσει».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παπαδημητρίου θέλησε να σταθεί στην αλληλεγγύη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων ώστε να πάει ο τόπος μπροστά, ενώ εκπροσωπώντας το δήμαρχο Πύργου τάχθηκε στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου και είναι θετικός σε κάθε νέα ιδέα που μπορεί να φέρει ανάπτυξη στον τόπο. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως γίνεται προσπάθεια από το δήμο με την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που αφορά τον τουρισμό και στόχο έχει να ενισχυθεί η τοπική αγορά, καλώντας ένα μέλος του συλλόγου να συμμετέχει στην ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί για αυτό.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, ευχήθηκε στο νέο σύλλογο δύναμη και υποστήριξε πως η νέα δημοτική αρχή θα στηρίζει πάντα τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Νικολούτσος, σημείωσε πως είναι αναγκαία μια σύσκεψη προκειμένου να γίνει σύσφιξη των σχέσεων και ανταλλαγή ιδεών που λείπει, ενώ εκτίμησε πως ο Πύργος έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο της αγοράς, με την Ομοσπονδία να βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα