Categories: Αχαϊα

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν τα καρναβαλικά άρματα στην Πάτρα

Share

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν απόψε στην Πλατεία Γεωργίου τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τα άρματα που έκαναν «πρεμιέρα» σήμερα στα μάτια των Πατρινών αλλά και των επισκεπτών της Αχαϊκής Πρωτεύουσας είναι τα εξής: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Άρμα Βασίλισσας», «Πόλεμος και Ειρήνη», «Σούπερ Ήρωες» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών» «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και «Κουτάβι».

Τα άρματα στην παρέλασή τους στους δρόμους της Πάτρας αλλά και στην πλατεία Γεωργίου θα συνοδέψει η 50μελής Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οργανισμού της Πολυφωνικής παίζοντας επίκαιρους-αποκριάτικους μουσικούς σκοπούς.

Ακολουθούν 30 παιδιά από τα σχολεία 5ο Γυμνάσιο Πατρών – 12ο Γυμνάσιο Πατρών – Γυμνάσιο Καστριτσίου – 10ο Γενικό Λύκειο Πατρών – 12ο Γενικό Λύκειο Πατρών – Γενικό Λύκειο Λουσικών – ΕΠΑ.Λ Κ. Αχαΐας – 7ο ΕΠΑ.Λ Πατρών με εξαιρετικές στολές από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτελούν καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Τα σχολεία αυτά ανήκουν στο Δίκτυο σχολείων ΔΔΕ Αχαϊας «Λαβύρινθος» στο πλαίσιο της δράσης «Art & Recycling – Δημιουργώ Ανακυκλώνοντας». Το δίκτυο δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια, ενώ οι στολές με τις οποίες τα παιδιά θα εμφανιστούν και τις έχουν τα ίδια δημιουργήσει φιλοξενούνται στην Αγορά Αργύρη μέχρι και την Πέμπτη

Πηγή: patrastimes