Ελλάδα

Την Τρίτη η απόφαση για προστασία των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ

Ακούστε το άρθρο
Την Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, αναμένεται η πρώτη κρίσιμη δικαστική απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και των 500 εργαζομένων του. Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ανακοινώσει σε πιστώτριες τράπεζες και στους εργαζομένους εάν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εάν θα «ξεμπλοκάρει» τον τροφοδότη λογαριασμό για να πληρωθούν οι εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Η παρέμβαση των εργαζομένων του ΔΟΛ έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος των τεσσάρων τραπεζών ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας. Οι πιστώτριες τράπεζες ζητούν προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου της 3ης Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον νόμο Δένδια.
Οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν να εξαιρεθεί από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες, όπως και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι επί επτά, πλέον, μήνες. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να παραμείνουν στη θέση τους και όλα τα μέσα να είναι «ζωντανά», με συνέπεια να μη μειωθεί και η περιουσία του ΔΟΛ στην προετοιμασία της επόμενης ημέρας που ο Οργανισμός θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, Σάββατο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έδωσε στους νομικούς προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματά τους και θα εκδώσει την απόφασή του το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα