Την Τρίτη τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Μετά τις 11 το πρωί…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων 2019 . Το πρωί της Τρίτης μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας.

Εφέτος θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια συνολικά 79.631 υποψήφιοι οι οποίοι όλοι θα εισαχθούν σε Πανεπιστήμια ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας https ://results.it.minedu.gov.gr-η οποία ήδη είναι έτοιμη- πληκτρολογώντας:πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια .

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.