Hobby Life

Tips για να απογειώσεις το Instagram σου

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι ψέμα ότι μέσω Instagram γίνονται πολλά χρήσιμα πραγματάκια—από νέο φλερτ μέχρι νέες ευκαιρίες για δουλειά. Και είναι καλό να έχεις ένα προσεγμένο feed, με ωραίες φωτογραφίες. Αν λοιπόν βλέπεις τα feed των φίλων σου και αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις και το δικό σου τόσο ωραίο, δώσε προσοχή.

Πρέπει να γνωρίζεις το κοινό σου

Σε γενικές γραμμές, ενώ το Instagram ξεκίνησε ως ένα τελείως προσωπικό μέσο, πλέον είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ. Συνεπώς, πρέπει να ξέρεις τι γουστάρουν οι followers σου και να τους το δίνεις. Αν κάποια posts σου δεις ότι έχουν πάει άπατα, λοιπόν, μάλλον δεν τα χρειάζεσαι.

Κάνε τα χρώματα αρμονικά

Είναι ωραία τα καλειδοσκόπια, αλλά αν δεν παίζεις την θεωρία των χρωμάτων στα δάχτυλα, μάλλον το καλειδοσκόπιό σου θα καταλήξει να μοιάζει σαν αχταρμάς. Διάλεξε τρία βασικά χρώματα με τα οποία θα παίζεις, και κάνε έξυπνες εναλλαγές.

Διάλεξε μια θεματική

Είναι αποσυντονιστικό να κάνεις scroll στο Instagram κάποιου και να βλέπεις τρεις-τέσσερις θεματικές—όσο ενδιαφέρουσες κι αν είναι. Οι ακόλουθοί σου θα νιώθουν ότι προσπαθείς να κάνεις πολλά μαζί.

Πρόσεχε το πλέγμα φωτογραφιών σου

Δεν έχουν όλα να κάνουν με το ποστ. Πρέπει να σκεφτείς και πώς θα φαίνεται το πλέγμα με τις φωτογραφίες όταν κάποιος ανοίγει το προφίλ σου. Φρόντισε οι εικόνες να διαδέχονται αρμονικά η μία την άλλη. Φρόντισε να λέει μια ιστορία.

Κάνε προσεκτική επεξεργασία

Γενικά, το no filter πλέον είναι ο κανόνας. Εκείνες οι εποχές που όσο πιο έντονα επεξεργασμένη ήταν η φωτογραφία σου, τόσο πιο “ψαγμένο” (ίου) σε θεωρούσαν, έχουν περάσει. No filter, λοιπόν, που σημαίνει μίνιμαλ διορθώσεις σε κάποιο τρίτο app (επειδή το editing του Instagram είναι λίγο για τ’ ανάθεμα), για να φύγουν πιθανές ατέλειες. Που με την σειρά του σημαίνει ότι το να βγάζεις καλές φωτογραφίες είναι λίγο-πολύ βασική προϋπόθεση.

Διασκέδασε στα stories

Και αν πρέπει να δημοσιεύεις μόνο καλές, προσεγμένες φωτό, πού θα ποστάρεις τα χαζά σου; Στα stories, προφανώς. Κυριολεκτικά ο διευθυντής του Instagram είπε ότι για αυτόν τον λόγο τα λάνσαραν, συνεπώς εκεί είναι το μέρος για να κάνεις σαχλαμάρες και να έρθεις κοντά με το κοινό σου.

Βγάζε φωτογραφίες σε φυσικό φως

Τίποτα δεν είναι καλύτερο. Τίποτα όμως.

via

Όλη η επικαιρότητα