Ελλάδα Επιχειρήσεις

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια για μεγάλη ελληνική αλλαντοβιομηχανία

Ακούστε το άρθρο

Οριστικό τέλος μπήκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου. Το Πρωτοδικείο Άρτας, μετά από αίτηση απλήρωτων εργαζόμενων, κηρύσσει σε πτώχευση την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ.

«Μετά από 46 χρόνια μπαίνει οριστικά λουκέτο στη βιομηχανία, έπειτα από την απόφαση από το Πρωτοδικείο Άρτας, το οποίο όρισε και σύνδικο πτώχευσης, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει γενική απογραφή, να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση των πιστωτών και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκποίηση της περιουσίας, προκειμένου να προχωρήσει στις πληρωμές», ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ήπειρο, μέσω του μεσημεριανού δελτίου.

Για να προσθέσει: «Προτεραιότητα μετά από αυτήν την εξέλιξη δίνεται στους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι, ενώ διανομή οφειλών θα γίνει και σε Εφορία, ΙΚΑ και τράπεζες».

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα για την εταιρεία και τους οποίους επικαλείται ο ανταποκριτής της ΕΡΤ «επαρκούν ώστε να ανταποκριθεί στις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί».

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου σημαίνει ταυτόχρονα και την απόλυση των 190 εργαζομένων, που έχουν ήδη γραφτεί στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα