Αρθρογραφία

«Τίτλοι Τέλους» για τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλεία

Πόσο περήφανοι άραγε μπορεί να αισθάνονται οι κυβερνητικοί βουλευτές (πλην ενός ) στον Νομό μας … - Πόσο ΄΄ πολιτικά θλιβεροί ΄΄ και ΄΄πολιτικά λίγοι ΄΄ τελικά αποδείχθηκαν…
Ακούστε το άρθρο

*Γράφει η Νίκη Κοκκαλλιάρη

Με αφορμή το ΦΕΚ αρ. 131/ τεύχος Α΄ / 7-7-2022  στο οποίο αναφέρεται η κατάργηση του τμήματος της Γεωπονίας με έδρα την  Αμαλιάδα και του τμήματος Μουσειολογίας  με έδρα τον  Πύργο, νιώθω  ως πολίτης της Ηλείας ντροπή, ταπείνωση, προσβολή, αδικία και εξευτελισμό.

Νιώθω επίσης όλα τα ΄΄ άγρια ΄΄ , τα ΄΄ σκληρά ΄΄ συναισθήματα, που ακολουθούν πάντα μια ιστορικά λαθεμένη απόφαση των Κυβερνώντων που οδηγεί την περιοχή μας στην απομόνωση από πλευράς τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού χάρτη, στην υποβάθμισή της,  αλλά και στην ερημοποίησή της γενικότερα .

Νιώθω οργή, εκνευρισμό και θυμό για την παρούσα Κυβέρνηση που στοχοποίησε με τον χειρότερο τρόπο τον πολύπαθο Νομό μας, τον Νομό του πολιτισμού , του Ολυμπισμού και της Ιστορίας.

Νιώθω οργή, εκνευρισμό και θυμό για τους Κυβερνητικούς Βουλευτές (πλην ενός) του  Νομού μας,  που στάθηκαν άβουλοι και μοιραίοι για τον τόπο μας.

Νιώθω οργή, εκνευρισμό και θυμό για όλους τους ΄΄ πολιτικούς αυτουργούς ΄΄ της Κυβέρνησης αυτής , που προφασιζόμενοι μια 

΄΄αρρωστημένη και τάχα ορθολογική – τεχνοκρατική  αντίληψή΄΄ έθαψαν προσπάθειες, όνειρα και κατακτήσεις χρόνων  μιας ολόκληρης περιοχής, για να συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι ΄΄ κάτι έκαναν ΄΄ στην έως τώρα 3-χρονη τραγική , καταστροφική και επικίνδυνη διακυβέρνησή τους.

Νιώθω όμως πείσμα, δύναμη και αμέτρητες αντοχές  για να παλέψω με όλους τους συμπολίτες μου Ηλείους, να ανατρέψουμε ότι ΄΄ πολιτικά αρρωστημένο ΄΄ έφεραν και διέπραξαν οι κυβερνώντες  έως τώρα και θα εξακολουθήσουν να φέρνουν για λίγο ακόμα .

Νιώθω έτοιμη να αντιδράσω, να εξεγερθώ , και να επαναστατήσω μαζί με όλους τους συμπολίτες μου Ηλείους, έτσι ώστε  να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν ΄΄ αυτοί ΄΄που επιδεικτικά μας αγνόησαν και δεν μας σεβάστηκαν.

Κλείνοντας οφείλω να θυμίσω ότι η Ηλεία εντάχθηκε  στο τριτοβάθμιο ακαδημαϊκό χάρτη με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ …

Σας καλώ λοιπόν, να μην ξεχάσουμε τίποτα από όλα αυτά στην κάλπη…

*Νίκη Κοκκαλιάρη, Πολιτικός Μηχανικός M.Sc

Όλη η επικαιρότητα