Κινηματογράφος

To 4ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab είναι εδώ!

Ακούστε το άρθρο

Υβριδικά θα υλοποιηθεί το 4o Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab παράλληλα με το 24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και την 21η Camera Zizanio και μεταξύ 13/11-3/12/2021.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου, έχουν εκπονήσει οι εκπαιδεύτριες Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Τζωρτζίνα Κακουδάκη και συμπληρώνεται από σεμινάρια διεθνών επαγγελματιών του παιδικού κινηματογράφου.

Η τελική δημόσια παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά στον Πύργο Ηλείας στις 3 Δεκεμβρίου, ενώπιον των κριτικών επιτροπών που συγκροτούν το ΕΚΚ και η ΕΡΤ, αλλά και παραγωγών απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα, θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο.

Στο φετινό  Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab του υποβλήθηκαν 39 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου και τις εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Τζωρτζίνα Κακουδάκη με κριτήρια την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας, την εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό, την ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης, την σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας και την τήρηση των τυπικών όρων της προκήρυξης.

Η διαδικασία της αξιολόγησης κατέληξε στην επιλογή 12 ιδεών που θα συμμετάσχουν στο Pitching Lab και θα διεκδικήσουν τα βραβεία που αθλοθέτησαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 3.000 Ευρώ έκαστο. Οι δύο προτάσεις που θα βραβευτούν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών, προσφορά των εταιρειών SteFilm και Massive Productions. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

Οι προτάσεις που επιλεχτήκαν

  • Η Πόρτα, της Λεωνόρας Δεληγιάννη
  • Loveyoumorethanpeanutbutter, των Αριάδνης Αγγελικής Θυφρονίτου Λήτου, Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη
  • Kost@s, των Βασίλη Καλαμάκη και Μαριαλένας Βαρελά
  • Oscar, των Πολυξένης Κάτσαρη και Ματίνας Φύκαρη
  • Το Δώρο και ο Λύκος, των Ελισάβετ Λαλουδάκη και Massimo Pizzocaro
  • Ποιος θέλει τα πιράνχας;, των Φίλιππου Μανδηλαρά και Γρηγόρη Βαρδαρινού
  • Χαρτζιλίκι, του Νίκου Παπαχίου [σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Παπαγιάγκου]
  • Super-Amanda, του Σωτήρη Πετρίδη
  • Ναβαλίνες, του Χάρη Ραφτογιάννη [associate producer: Micah Magee]
  • Από Μακριά, των Χριστίνας Τσακμακά και Βασίλη Κοντογιάννη [σκηνοθέτρια: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου]
  • Το Τεστ, του Αλέξανδρου Τσιλιφώνη
  • Τρεις Σανίδες, της Ευδοξίας Χασάπη

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί όσους υπέβαλαν προτάσεις και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να γράφουν σενάρια για ταινίες που ανήκουν στο είδος του “κινηματογράφου για παιδιά και νέους”, ενός είδους με κομβικό ρόλο για το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης μας τέχνης, του κινηματογράφου.

Το 4ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.

Όλη η επικαιρότητα