Αθλητισμός

«Το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο, εκεί ζεις σε μια δικτατορία», δήλωσε ο Χάκετ

O Ντάνιελ Χάκετ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά από την αποχώρηση του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μίλησε για την απόφαση του να μετακομίσει στην Μπολόνια ενώ αναφέρθηκε στον Βλάντιμιρ Πούτιν και την κατάσταση στη Ρωσία
Ακούστε το άρθρο

Ο Χάκετ αγωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες στη Βίρτους Μπολόνια μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ, Τόκο Σενγκέλια και σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Sportweek» στάθηκε στην απόφαση του να φύγει από την Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Η αλήθεια είναι πως είχα την ελπίδα ως το τέλος ότι η σεζόν επρόκειτο να συνεχιστεί για τις ρωσικές ομάδες. Όταν όμως η απόφαση της EuroLeague έγινε επίσημη, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου στην ΤΣΣΚΑ αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον… Ήμουν ο τελευταίος που έφυγα. Ήταν η στιγμή για την αλλαγή. Έπειτα από 4 χρόνια εκεί, ήταν άσχημο που έφυγα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ντάνιελ.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον πόλεμο και την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία: «Ουδείς στο κλαμπ ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο... Είμαι σίγουρος ότι το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις σε μια δικτατορία που πλέον δείχνει σε όλους τη δύναμή της.

Δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε την πρώτη νύχτα που άρχισε ο πόλεμος. Μόνο στην Κόκκινη Πλατεία συνελήφθησαν περισσότερα από 2.000 άτομα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να κατανοήσω τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν. Δεν ξέρω τα κίνητρα πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Ο κόσμος πεθαίνει. Είναι λυπηρό να βλέπεις κόσμο να πεθαίνει το 2022 λόγω της “κόντρας” των χωρών τους».

Κατέληξε, δε λέγοντας: «Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα. Στη Ρωσία ο κόσμος δεν θέλει τον πόλεμο. Πολλοί ξέρουν ότι ζουν σε δικτατορία και το αποδέχονται αφού δεν έχουν άλλη επιλογή».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Όλη η επικαιρότητα