Ηλεία

Το αδιαχώρητο τις τελευταίες μέρες στο Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πύργο – Δώστε κατεπειγόντως παράταση

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ…

Πανδαιμόνιο επικράτησε στα Γραφεία Κτηματογράφησης στον Πύργο μέχρι και χθες, αφού αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να προλάβουν να κλείσουν εμπρόθεσμα ραντεβού που δίνουν το δικαίωμα σε όσους δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα χαρτιά μέχρι στιγμής, να το κάνουν μέχρι την ημερομηνία που θα τους υποδειχθεί.

Ανάμεσα στους νομούς στους οποίους έληγε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ήταν και η Ηλεία, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία και να δημιουργούν ουρές μέχρι και το δρόμο. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν τελευταία στιγμή να κλείσουν τα ραντεβού, βλέποντας πως περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί. Επιπλέον, υπήρξε και η πεποίθηση από τους ιδιοκτήτες πως αν δεν ολοκληρώσουν την εμπρόθεσμη υποβολή, τότε ίσως υπάρξει ενεργοποίηση των προστίμων και των δικαστικών διαδικασιών.

Ραντεβού μέχρι Μάρτιο!

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Γραφείου Κτηματογράφησης Ηλείας Διονυσία Σούλη, η κίνηση τις τελευταίες μέρες ήταν τεράστια και ο κόσμος έσπευδε να πάρει εμπρόθεσμο ραντεβού. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έκανε λόγο πως έχουν ορισθεί ραντεβού μέχρι και το Μάρτιο, ενώ είναι πολύ πιθανόν να καλυφθεί και ο Απρίλιος μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη και έτσι επεκτείνεται η διαδικασία των εμπρόθεσμων ραντεβού.

Η διαδικασία των ραντεβού ξεκινά, ωστόσο το γραφείο δε θα σταματήσει να παραλαμβάνει δικαιώματα. Αναμένεται να υπάρχει κανονικά σειρά αναμονής για τους εκπρόθεσμους, όπως και ξεχωριστή σειρά αναμονής για όσους έχουν ραντεβού. Η εξέλιξη της διαδικασίας αυτής των εμπρόθεσμων ραντεβού, σύμφωνα με την κ. Σούλη δίνει την εντύπωση ότι η περίπτωση παράτασης δεν είναι υπαρκτή.

Επιπλέον, η κ. Σούλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αμέλεια των πολιτών, αφού θεωρεί πως πολλοί πίστευαν ότι θα έπρεπε να έρθουν εδώ και να πληρώσουν απευθείας το ποσό, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Πλέον, έχουν χρονικό όριο μιας εργάσιμης ημέρας από την ημέρα που θα εκπληρώνουν το ραντεβού για να είναι εμπρόθεσμοι. Τέλος, έκανε λόγο για λανθασμένη πληροφόρηση του κόσμου, γεγονός που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη του έργου.

Επίσημα καμία περίπτωση παράτασης!

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καμία περαιτέρω παράταση στις δηλώσεις δεν πρόκειται να δοθεί στις περιοχές όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει, η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, ειδάλλως θα επέλθουν οι κατά των νόμων προβλεπόμενες κυρώσεις. Ωστόσο, σημαντικός ντόρος έχει γίνει για τα χρονικά περιθώρια, αφού πέραν των πολιτών, τεχνικά επιμελητήρια και βουλευτές με ερωτήσεις τους στη Βουλή ζητούν επιπλέον παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους.

Ζητείται παράταση!

Οι πολίτες, αν και αναγνωρίζουν οι περισσότεροι τουλάχιστον ότι έσπευσαν την τελευταία στιγμή, χαρακτηριστικό όπως λένε του Έλληνα, εντούτοις αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες που εμπόδισαν την ομαλή και τάχιστη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους σε σχέση με την κτηματογράφηση. Βασικότερες ήταν το οικονομικό κόστος και η γραφειοκρατία. Σε ρεπορτάζ της εφημ. «Πατρίς», οι πολίτες τόνισαν τις δυσκολίες της διαδικασίας τις τελευταίες μέρες καθώς και τους λόγους που προκάλεσαν την καθυστέρησή του, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν την ανάγκη παράτασης της υποβολής δηλώσεων.

Όλη η επικαιρότητα