Κόσμος

«Το αεροπλάνο ούτε εξερράγη, ούτε συνετρίβη κάπου»!

af5a38711dbbc2d51b676936a369add5.jpg

Οι εμπειρογνώμονες της οργάνωσης «Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty» υπό τον ΟΗΕ δήλωσαν σήμερα ότι από τις έρευνες που πραγματοποίησαν δεν υπάρχει περίπτωση το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη.

«Σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση CTBTO με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος ή το νερό». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, Στέφαν Ντουζάριτς.

Ο κ. Ντουζάριτς εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρήκαν τίποτε!

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι επικεφαλής της οργάνωσης είχαν ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν στις έρευνες για το αεροσκάφος, ενεργοποιώντας όλους τους επιστήμονες με συναφές αντικείμενο στον ΟΗΕ να μελετήσουν τα δεδομένα που θα προέκυπταν. Ωστόσο κανένα στοιχείο δεν προέκυψε, βυθίζοντας τις έρευνες ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι και τους συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών στην απελπισία!

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα