Βιβλίο

«Το Αγανακτισμένο Προαύλιο» – Το παραμύθι του Πυργιώτη εκπαιδευτικού Κων/νου Χριστόπουλου

«Το Αγανακτισμένο Προαύλιο» είναι ένα βιβλίο που μιλά για την διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο παραμύθι, με τίτλο «Το Αγανακτισμένο Προαύλιο», κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Ηλείας, από τον Πυργιώτη εκπαιδευτικό, Κωνσταντίνο Χριστόπουλο.

Το βιβλίο αφορά τον σχολικό εκφοβισμό και την διαφορετικότητα, κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και είναι το πρώτο βιβλίο του κ. Χριστόπουλου, που ήδη έχει αγαπηθεί.

Εκδόθηκε από τις εκδόσεις Παπαζήσης και είναι εικονογραφημένο από τον Σπύρο Ζαχαρόπουλο ενώ διανύει μια ανοδική πορεία, στις λίγες ημέρες κυκλοφορίας του, με τα σχόλια από εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και όσους το έχουν διαβάσει να είναι μόνο θετικά.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό σε μια μικρή ιταλική κωμόπολη ο μικρός Αντόνιο πηγαίνει στο σχολείο του. Το θέαμα που αντικρίζει είναι απογοητευτικό. Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα, το προαύλιο του σχολείου του έχει γεμίσει λακκούβες και ρωγμές χωρίς προφανή λόγο. Μέσα σε λίγη ώρα τα νέα μαθαίνονται στην κωμόπολη και γονείς, δάσκαλοι, μαθητές κατακλύζουν το προαύλιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Προκαλείται χάος. Μέσα στον πανικό που επικρατεί συμβαίνει το πιο απρόσμενο γεγονός…

Ένα παραμύθι που δείχνει τον δρόμο προς την κατανόηση, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας και ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στη Ρώμη και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε παιδαγωγικές επιμορφώσεις.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και έχει Κρατική Πιστοποίηση ανάγνωσης και γραφής Braille.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός.

Λατρεύει τα βιβλία, τα ταξίδια και τη γυμναστική.

Όλη η επικαιρότητα