Βιβλίο

«Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος» της Γουον-Πιενγκ Σον

«Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Ακούστε το άρθρο

«Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος», είναι ένα πολύ όμορφο μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος, και εξιστορεί τη ζωή ενός αγοριού, του Γιάντζε, με μία ιδιαιτερότητα που τον δυσκολεύει να κατανοήσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Ευαίσθητο και με ζωντανές περιγραφές, μεταφέρει τον αναγνώστη στον κόσμο ενός έφηβου που η ζωή του είναι πολύ διαφορετική. Στα δεκαέξι του, μετά από ένα τραυματικό γεγονός, η δύναμη της φιλίας και της αγάπης θα τον βοηθήσουν να γίνει ο ήρωας της δικής του ζωής.

Η συγγραφέας πολυγραφότατη και ιδιαίτερα δραστήρια στη λογοτεχνία και την συγγραφή έργων στον κινηματογράφο, έχει αποσπάσει βραβεία και κριτικές (ενδεικτικά αναφέρουμε: Βραβείο Συγγραφέων Επιστημονικής Φαντασίας για την ταινία “I Believe in the Moment” το 2006, Βραβείο Νεανικού Μυθιστορήματος Τσανγκμπάι για “Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος”, Λογοτεχνικό Βραβείο Ειρήνης Jeju 4.3 για το μυθιστόρημα “Γεννημένος το 1988” κ.α.).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

*ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο Γιάντζε γεννήθηκε με μια εγκεφαλική δυσλειτουργία που ονομάζεται αλεξιθυμία, η οποία καθιστά δύσκολο για εκείνον να αισθάνεται συναισθήματα όπως η χαρά, ο φόβος ή ο θυμός. Δεν έχει φίλους, αφού οι δύο νευρώνες σε σχήμα αμυγδάλου που βρίσκονται βαθιά στον εγκέφαλό του έχουν φροντίσει γι’ αυτό, αλλά η μητέρα και η γιαγιά του, αφοσιωμένες σ’ εκείνον, του παρέχουν μια ασφαλή και ικανοποιητική ζωή.

Το μικρό τους σπίτι, πάνω από το μαγαζί της μητέρας του που πουλάει μεταχειρισμένα βιβλία, είναι διακοσμημένο με σημειώματα γραμμένα σε πολύχρωμα χαρτάκια, τα οποία του υπενθυμίζουν πότε πρέπει να χαμογελά, πότε να λέει «ευχαριστώ» και πότε να γελάει. Έπειτα, την παραμονή των Χριστουγέννων, στα δέκατα έκτα γενέθλια του Γιάντζε, τα πάντα αλλάζουν.

Μια τρομακτική πράξη τυφλής βίας καταστρέφει τον κόσμο του, αφήνοντάς τον ορφανό και μόνο. Παλεύοντας να αντιμετωπίσει την απώλειά του, ο Γιάντζε αποσύρεται σε μια σιωπηλή απομόνωση, μέχρι που ο προβληματικός έφηβος Γκον καταφθάνει στο σχολείο του και αναπτύσσουν έναν εκπληκτικό δεσμό. Καθώς ο Γιάντζε αρχίζει να ανοίγεται σε καινούργιους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και ενός κοριτσιού στο σχολείο, κάτι αλλάζει σιγά-σιγά μέσα του. Κι όταν ξαφνικά βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή του Γκον, ο Γιάντζε θα έχει την ευκαιρία να βγει έξω από κάθε ζώνη άνεσης που έχει δημιουργήσει, προκειμένου να γίνει ίσως ο ήρωας που ποτέ δεν πίστευε ότι θα ήταν.

Ο Απεσταλμένος της Γιόκο Ταουάντα συναντά το Ποιος Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα του Μαρκ Χάντον σε αυτή τη σπαραχτική και θριαμβευτική ιστορία για το πώς η αγάπη, η φιλία και η επιμονή μπορούν να αλλάξουν μια ζωή για πάντα.

«Αυτή η ιστορία μιλά, εν ολίγοις,

για ένα τέρας που συναντά ένα άλλο τέρας.

Ένα από τα τέρατα είμαι εγώ».

Who is who

Η Γουον-πιενγκ Σον γεννήθηκε το 1979. Σπούδασε κοινωνικές σπουδές και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Σογκάνγκ και σκηνοθεσία στην Κορεάτικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών. Κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Κινηματογράφου του 6ου Cine21 το 2001. Το σενάριο της ταινίας της «I Believe In the Moment» κέρδισε το Βραβείο Συγγραφέων Επιστημονικής Φαντασίας το 2006.

Επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, όπως τις «Oooh You Make Me Sick» (2005), και «A Two-way Monologue» (2007). Έκανε το λογοτεχνικό της ντεμπούτο το 2017, όταν το πρώτο της πλήρες μυθιστόρημα, με τίτλο ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΦΟΒΟΣ, κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Μυθιστορήματος Τσανγκμπάι, συγκεντρώνοντας αμέσως διθυραμβικές αντιδράσεις από τους αναγνώστες.

Ως αφηγήτρια νέας γενιάς, έγραψε το επόμενο πλήρες μυθιστόρημά της, Γεννημένος το 1988, το οποίο κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Ειρήνης Jeju 4.3. Δραστηριοποιείται τόσο στην κινηματογραφική, όσο και στη λογοτεχνική σκηνή ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος.

Όλη η επικαιρότητα