Τεχνολογία

Το απλό κόλπο για να βρεις τις φωτογραφίες που έσβησες στο WhatsApp

Δε χρειάζεται να απογοητεύεσαι ή να παθαίνεις πανικό. Λύσεις υπάρχουν.
Ακούστε το άρθρο

Τα chats και τα groups είναι εδώ και αρκετά χρόνια μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Απλά, τους μήνες της καραντίνας έγιναν ακόμα πιο σημαντικά από ότι πριν. Αποτελούν εργαλείο της δουλειάς, έναν καλό τρόπο για να ξεχνάς το βαρετό lockdown και ένα μέσο για να συναντάς -έστω και ιντερνετικά- τους φίλους σου. Μάλιστα, αν παλιότερα η επικοινωνία ήταν γραπτή, τώρα πια οι εικόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τι συμβαίνει όμως όταν πατήσεις το delete σε μία φωτογραφία; Ή μάλλον καλύτερα: πώς θα βρεις ξανά εκείνες τις φωτογραφίες που έσβησες από το smartphone σου;

Το να βρεις μία φωτογραφία που διέγραψες στο WhatsApp είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις. Υπάρχουν περισσότερο από ένας τρόποι για να διορθώσεις το λάθος σου.

Ρώτα τους φίλους σου

Πρώτα από όλα, μπορείς να ρωτήσεις τους φίλους που μοιράζεστε το group αν την έχουν κρατήσει εκείνοι. Το γεγονός ότι εσύ πάτησες το delete (επίτηδες ή όχι) δε σημαίνει απαραίτητα ότι η φωτογραφία έχει χαθεί μία για πάντα. Μπορεί να φανείς τυχερός.

Το backup του WhatsApp

Βέβαια, μπορεί να είσαι και άτυχος. Ίσως, δεν κράτησε κανείς από τους φίλους σου την πολυπόθητη φωτογραφία. Μην απελπίζεσαι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Oι iOS αλλλά και οι Android versions της συγκεκριμένης εφαρμογής διαθέτουν backup. Έτσι, αν δεν μπορούν να σε βοηθήσουν οι υπόλοιποι του group chat, το cloud παραμένει ο καλύτερός σου φίλος.

Θα πρέπει να πας στα settings, ύστερα να επιλέξεις τα chats και τέλος να πατήσεις chat backup. Εδώ θα δεις πληροφορίες σχετικές με το πότε έγινε το τελευταίο backup αλλά και, γενικά, το πόσο συχνά φροντίζει να κρατά αρχείο η εφαρμογή. Τι γίνεται όμως αν έχεις διαγράψει τις φωτογραφίες πριν από το τελευταίο backup;

Μπορείς πολύ απλά να κάνεις απεγκατάσταση/εγκατάσταση του WhatsApp. Έτσι, αφού θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις ξανά τον αριθμό του τηλεφώνου σου, στη συνέχεια θα μπορέσεις να ανασύρεις τα αρχεία σου από το σημείο του τελευταίου backup.

Σημαντική σημείωση: Με αυτόν τον τρόπο, ίσως χάσεις κάποια μηνύματα από το τελευταίο backup μέχρι και την απεγκατάσταση/εγκατάσταση.

Ο φάκελος του WhatsApp στο κινητό

Ας ξεκινήσουμε με τα άσχημα νέα: αυτός ο τρόπος δε λειτουργεί για όσους χρησιμοποιούν iPhone. Αντίθετα, οι χρήστες Android μπορείτε να τον δοκιμάσετε άφοβα.

Αν δεν έχεις αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις, το WhatsApp διατηρεί κάθε φωτογραφία που δέχεσαι ή στέλνεις σε έναν φάκελο. Με άλλα λόγια, μπορείς να σβήσεις μία photo από το chat κι όμως να συνεχίσεις να την έχεις στο συγκεκριμένο folder.

Υπάρχουν κάποιες δωρεάν file explorer εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν. Φρόντισε να κατεβάσεις μία από αυτές και στη συνέχεια ακολούθησε την εξής διαδρομή: Internal Memory > WhatsApp > Media > WhatsApp Images. Και ορίστε, μπορείς να μέσα από λίγες κινήσεις να βρεις αυτό που τόσο πολύ ψάχνεις.

Η παγίδα των recovery apps

Αναζητώντας στο Google το πώς ακριβώς θα μπορέσεις να βρεις τις φωτογραφίες (ή και τα μηνύματα) που διέγραψες, είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάνω σε recovery apps που διαφημίζουν τον εαυτό τους ως ιδανικές λύσεις για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλά τέτοια στο Playstore.

Η αλήθεια είναι αρκετά μακριά από αυτό. Η εμπειρία έχει δείξει πως τα περισσότερα από αυτά δε λειτουργούν καν ή για να λειτουργήσουν χρειάζεται να τους παραχωρήσεις πολύ αυξημένες δικαιοδοσίες στο κινητό σου.

Ακόμα, όμως, και εκείνα που λειτουργούν αφήνουν το χειρότερο για το τέλος. Εφαρμογές όπως το Johosoft ή iMyFone θα σε προδώσουν την κρίσιμη όμως στιγμή, όταν δηλαδή θα νομίζεις ότι επιτέλους βρήκες τις χαμένες WhatsApp φωτογραφίες σου.

Γιατί; Διότι εκείνες θα σου ζητήσουν να πληρώσεις περισσότερα από 20 δολάρια για να κάνουν τη δουλειά τους. Όχι, ακριβώς τίμια συμπεριφορά με άλλα λόγια.

Πηγή: oneman.gr

Όλη η επικαιρότητα