Ηλεία

Το άβατο… των αδέσποτων – Νέες επιθέσεις από σκυλιά σε γειτονιές του Πύργου (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε γειτονιές της πόλης του Πύργου, αφού πλέον οι αγέλες τους μεγαλώνουν και οι επιθέσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές.

Με τους κατοίκους να βρίσκονται με «δεμένα χέρια» μιας και η νομοθεσία είναι αυστηρή σε περιπτώσεις επιθέσεων κατά αδέσποτων και με τη δημοτική αρχή να μην φτάνει στην επίλυση του ζητήματος εδώ και αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι έχουν έρθει σε απόγνωση.

Ενδεικτικό παράδειγμα επιθέσεων σκύλων αποτελεί η περιοχή της Μαρμαρένιας Βρύσης, όπου κατά καιρούς κάτοικοι έχουν δεχθεί σοβαρές επιθέσεις. Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες το πρωί, όπου ο Πέτρος Κάκιας πηγαίνοντας για περπάτημα όπως συνηθίζει κάθε πρωί, δέχθηκε επίθεση κοντά στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου από μια αγέλη περίπου 10 σκυλιών που τον δάγκωσαν με μένος και του προκάλεσαν τραύματα στο πόδι που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο προκειμένου να φροντίσουν οι γιατροί το τραύμα.

Τρομαγμένος από την εμπειρία του, ανέφερε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Κάτι πρέπει να γίνει και να μαζευτούν τα σκυλιά. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Οι καταγγελίες είναι πολλές στο δημαρχείο. Καθημερινά τρέμεις να περάσεις από το σημείο. Ας ενδιαφερθεί ο δήμος και να δώσει λύση στο πρόβλημα μαζεύοντάς τα». Το τραύμα του αναμένεται να τον καθηλώσει για ορισμένες μέρες στην οικεία του, μην επιτρέποντάς του να πάει στην εργασία του.

Από την πλευρά του, ο γαμπρός του κ. Κάκια, Παναγιώτης Μανής, ήταν φανερά αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά, αφού μια εβδομάδα πριν επίθεση είχε δεχθεί και η μικρή του κόρη, γλιτώνοντας ευτυχώς από θαύμα τελευταία στιγμή. Συγκεκριμένα είπε: «Μ’ αυτά τα σκυλιά έχουμε βρει μπελά. Αν κάνουμε κάτι θα πάμε φυλακή. Να δώσει λύση ο δήμαρχος. Είμαστε φιλόζωοι και δε θέλουμε το κακό τους». Ωστόσο θύμα δυο επιθέσεων αδέσποτων σκύλων έχει υπάρξει κατά το παρελθόν και η Ευτυχία Χρονοπούλου, που υποστήριξε πως επιτίθενται στιγμές που δεν περιμένεις και πως περνάνε οι κάτοικοι της περιοχής μόνο όταν είναι ήρεμα. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ορισμένοι, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, τα ταΐζουν αλλά δεν τα κρατάνε σπίτια τους για να τα φροντίσουν. «Έχουμε ειδοποιήσει τις αρχές αλλά δεν μπορούν να δώσουν λύση. Είναι χρόνιο πρόβλημα. Τεράστια αγέλη σκύλων έχει φέρει τρόμο στη γειτονιά», είπε η κ. Χρονοπούλου.

Κλείνοντας, θύμα σοβαρής επίθεσης έχει υπάρξει και η Αγγελική Ντρέλια, η οποία με αφορμή την περιπέτειά της πριν μερικά χρόνια από την οποία έχει ακόμα τα σημάδια της πάλης με τα σκυλιά, τόνισε πως είναι απαίτηση όλης της γειτονιάς και της περιοχής να φύγουν τα σκυλιά, καθώς δημιουργούν έντονο πρόβλημα τόσο λόγω καθαριότητας, όσο και από τις επιθέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να εξιστορήσει και τις στιγμές που έζησε όταν βρέθηκε και αυτή υπό την απειλή των δοντιών των σκυλιών αυτών.

Όλη η επικαιρότητα