Ηλεία

Το «άβατο» των Χαλικιάτικων – Για πέμπτη φορά διαρρήκτες χτύπησαν το 3ο ΚΑΠΗ Πύργου

Το δικό τους «Γολγοθά» αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση εδώ και αρκετά χρόνια όσοι ζουν στην ανατολική πλευρά του Πύργου, τα Χαλικιάτικα, αφού πλέον η κατάσταση δείχνει να είναι μη αντιμετωπίσιμη.

Οι παραβιάσεις σε διάφορους χώρους και οι διαρήξεις, έχουν προκαλέσει φόβο στους κατοίκους που κλείνονται πλέον στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν ελεύθερα όπως παλιά, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δε θα είναι τα επόμενα «θύματα» των επίδοξων ληστών.

Παραβίαση υπέστη τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή, το 3ο ΚΑΠΗ Πύργου, από ληστές αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής. Πρόκειται για την πέμπτη ληστεία στο συγκεκριμένο κτίριο, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο και λεία. Ύστερα από ξενάγηση στο χώρο, ο υπεύθυνος του 3ου ΚΑΠΗ Πύργου Μιλτιάδης Παναγιωτακόπουλος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάσταση στην περιοχή: «Η περιοχή έχει καταντήσει χειρότερη και από τα Εξάρχεια και το βράδυ ερημώνει εντελώς. Βασικός στόχος των ληστών είναι κυρίως τα καταστήματα της περιοχής και οι οικίες».

Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει υποθέσεις και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι ληστές και για τη λεία που κατάφεραν να πάρουν από το χώρο. Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε από το πλαϊνό παράθυρο της μπροστινής πλευράς του ΚΑΠΗ, με τον πύρο που βρισκόταν στα παραθυρόφυλλα να είναι βγαλμένος, πιθανότατα με χρήση επαναφορτιζόμενου τρυπανιού.

Στη συνέχεια, αφού εισήλθαν στο χώρο κατευθύνθηκαν προς την κουζίνα του ΚΑΠΗ, την πόρτα της οποίας έσπασαν χτυπώντας τη με δύναμη. Αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο, έψαξαν το χώρο στον οποίο δε βρήκαν χρήματα και απέσπασαν από το σημείο έναν ενισχυτή, ένα ηχείο και αρκετά αναψυκτικά και καφέδες που ήταν τοποθετημένοι εκεί. Άμεση ήταν η κλήση της Αστυνομίας για το περιστατικό από τους υπεύθυνους, στην οποία δόθηκε κατάθεση. Να σημειωθεί πως παρά την όποια αστυνόμευση στην περιοχή, οριστική λύση στο πρόβλημα των κλοπών δε φαίνεται να μπορεί να δοθεί. Παλαιότερα, είχαν παραβιαστεί ακόμα τέσσερις φορές και άλλοι εσωτερικοί χώροι του κτηρίου, ενώ αρκετά είναι και τα σημάδια που έχουν παραμείνει στο κτίριο από τις παραβιάσεις αυτές.

Ο κίνδυνος πλέον είναι αυξημένος, με το φόβο να έχει «κυριεύσει» τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής που καθημερινά ανησυχούν για τις περιουσίες τους και πλέον δύσκολα τις εγκαταλείπουν. Κοντά στο σημείο όμως υπάρχουν και σχολικές εγκαταστάσεις που καθημερινά φιλοξενούν μεγάλο αριθμό παιδιών. Η πλατεία Μεταξά αρχικά είχε δημιουργηθεί για τη φιλοξενία των κατοίκων και για να μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους στην περιοχή για βόλτα και παιχνίδι, αλλά πλέον κάθε βράδυ ερημώνει. Από πλευράς κατοίκων, γίνεται έκκληση προς το δήμο και όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρουν τη λύση και να σταματήσουν όχι μόνο οι κλοπές, αλλά και η «καθοδική πορεία» στην οποία βρίσκεται η περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα