Ελλάδα

Το χρονικό της μάχης που έδινε η Φώφη Γεννηματά ενάντια στον καρκίνο μαστού

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί το 2008 με καρκίνο του μαστού.
gennimata1-2-thumb-large.jpg

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί το 2008 με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό.

Υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου στην Αθήνα και έφυγε στην Αμερική όπου υπεβλήθη σε πρωτοποριακή θεραπεία. Έδωσε μεγάλη μάχη, γύρισε πίσω και για αρκετά χρόνια η κατάσταση της υγείας της ήταν καλή. Έιχε νικήσει την πρώτη μάχη. Ο σύζυγός της και τα τρία τους παιδιά, πάντα στο πλευρό της.

Η ίδια συνέχισε τους πολιτικούς αγώνες, κάνοντας ηχηρή την παρουσία της, χωρίς να επικαλεστεί ούτε για μια στιγμή την ασθένειά της.

Αγώνας, δύναμη, ήθος, ευγένεια και αξιοπρέπεια είναι τα χαρακτηριστικά που όλοι επικαλούνται μιλώντας για το πρόσωπό της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού τα οποία αποδόθηκαν τελικά σε υποτροπή του καρκίνου, οπότε και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ίδια μέσα στο νοσοκομείο είχε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και πως οι γιατροί έδιναν μεγάλη μάχη.

Για άλλη μια φορά πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, ωστόσο η κατάστασή της επιδεινώθηκε και υπέστη ηπατικό σοκ, αφήνοντας την τελευταία της πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Τραγική ειρωνεία ότι σήμερα που έχασε την ύστατη μάχη είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του μαστού.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε χάσει τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του πνεύμονα και μόλις επτά μήνες πριν και τη μητέρα της, πάλι από καρκίνο.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα