Αθλητισμός

To CNN «πέθανε» τον Πελέ!

to_cnn_pethane_ton_pele.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα τραγικό όσο και μκάβριο λάθος υπέπεσε το CNN, όταν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ανέβασε tweet σύμφωνα με το οποίο ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 73 ετών!

Το απίστευτο λάθος έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «New Day», αλλά αμέσως ο σταθμός κατέβασε την είδηση και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές για τον… θάνατο του «Βασιλιά».

«Ο εκπρόσωπος του Πελέ ενημερώνει το CNN πως είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του”, γράφτηκε στο Τwitter της τηλεοπτικής εκπομπής “New Day” λίγη ώρα αργότερα, με το γραφείο Τύπου του Πελέ να γνωστοποιεί πως εκείνη την ώρα ο 74χρονος ήταν σε πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

Το CNN έπεσε θύμα «τρολαρίσματος» που ξεκίνησε την Τετάρτη στο facebook στο οποίο αναρτήθηκε η είδηση ότι ο Πελέ είναι νεκρός σε σελίδα με το… χαρακτηρστικό όνομα «R.I.P. Pelé». Η ιστοσελίδα είχε την αναγγελία θανάτου του «Βασιλιά» προτρέποντας τους αναγνώστες να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να κάνουν Like στην σελίδα! Μέσα σε ελάχιστες ώρες η σελίδα κατακλύστηκε από μηνύματα και Likes για τον Πελέ, ενώ η σελίδα ποτέ δεν διόρθωσε την ψεύτικη είδηση.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα