Ηλεία

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου στην λαϊκή της πόλης – Εντυπωσίασε ο πάγκος του σχολείου

Οι μαθητές «μοιράστηκαν» με τους πολίτες τα αγροτικά προϊόντα τους και χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους

Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του σχολείου τους, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου, βρέθηκαν χθες το πρωί στην λαϊκή αγορά του Πύργου, για να πουλήσουν τα προϊόντα που παρήγαγε το εργαστήρι Γεωπονίας, Τροφίμων και περιβάλλοντος του σχολείου, αλλά και τις πολύ όμορφες κατασκευές που έφτιαξαν οι μαθητές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου ήρθαν σε επαφή με τους πολίτες του Πύργου, κάτω από συνθήκες πραγματικής κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής και ενθουσιάστηκαν.

Στον πάγκο του ΕΕΕΕΚ Πύργου παραβρέθηκε και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλος για να στηρίξει την προσπάθεια του σχολείου, ενώ από το Δήμο τίμησαν το σχολείο με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ιωάννης Βαρελάς. Επίσης, δεν μπορούσε να απουσιάζει και η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Ήλις» κ. Αγαθή Ρηγοπούλου.

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Λιανό, πωλητή στη λαϊκή αγορά, που είχε την καλοσύνη να παραχωρήσει τμήμα του πάγκου του για να εκθέσει το σχολείο τα προϊόντα του. Επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και στον κ. Ιωάννη Τζαβάρα, φρουτέμπορο της περιοχής που μεσολάβησε να έρθει το σχολείο σε επαφή με τον κ. Λιανό και πάντα στηρίζει τις προσπάθειες του ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Να τονίσουμε, ότι οι δράσεις του ΕΕΕΕΚ Πύργου θα συνεχιστούν μέσα στην περίοδο των εορτών και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο θέατρο Απόλλων, θα γίνει μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του σχολείου με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Μια παράσταση που δεν πρέπει να την χάσει κανείς…

Αγγελική Πετρόγιαννη : Συμμετέχουμε στο παζάρι με προϊόντα του θερμοκηπίου μας και με κατασκευές των μαθητών μας»

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κα. Αγγελική Πετρόγιαννη τόνισε για αυτή την πρωτοβουλία.

«Βρεθήκαμε στην λαϊκή αγορά του Πύργου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου μας. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο παζάρι της πόλης μας με προϊόντα του θερμοκηπίου μας και με κατασκευές που έχουν κάνει οι μαθητές μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λιανό που μας φιλοξένει σήμερα στον πάγκο του και επίσης ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που με πολύ μεράκι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που εργάζονται καθημερινά, με πολύ αγάπη προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Ευχαριστώ και τους μαθητές μας που κάνουν τα πάντα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμο Πύργου που είναι δίπλα μας σε αυτή την ωραία πρωτοβουλία μας, το διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλο, καθώς και την πρόεδρο του συλλόγου ΑμεΑ Ηλις κα. Αγαθή Ρηγοπούλου που από το πρωί είναι δίπλα μας στηρίζοντας την προσπάθεια μας. Και σας περιμένουμε όλους στην θεατρική παράσταση που θα κάνουμε στις 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο θέατρο Απόλλων με αφορμή τα Χριστούγεννα».

Βασίλης Δημητρέλλος : «Τα παιδιά μπορούν να σταθούν επάξια στην κοινωνική έκφραση της ζωής»

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Δημητρέλλος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας τόνισε.

«Με ιδιαίτερη χαρά βλέπω αυτή την ευαίσθητη ομάδα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πύργου να είναι μέσα στην κοινωνία, να κάνει το μάθημα μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον και με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να σταθούν επάξια στην κοινωνική έκφραση της ζωής. Εύχομαι από την καρδιά μου να έχουν καλές γιορτές με υγεία και απευθυνόμενος προς κάθε αρμόδιο να αποκτήσουν επιτέλους μια σχολική μονάδα ανθρώπινη, αξιοπρεπή, όπως τους αξίζει».

Ιωάννης Παπαδημητρίου : «Είναι μια κίνηση που δείχνει την ευαισθησία του σχολείου»

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου ανέφερε.

«Να συγχαρώ τους υπεύθυνους του ΕΕΕΕΚ Πύργου γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια κίνηση που δείχνει την ευαισθησία τόσο των ίδιων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και όλων των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Ο δήμος Πύργου στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Με την στάση και με την συμπεριφορά μας δείχνουμε ως αιρετοί και ως δημοτική αρχή γενικά, ότι στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και δείχνουν την ευαισθησία μας σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Όλη η επικαιρότητα