Ηλεία

Το έγκλημα συνεχίζεται – Τάφος αδέσποτων το φράγμα Πηνειού

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε ανάλογη είδηση, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταία.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους πετώντας από ύψος στο Φράγμα Πηνειού. Εθελοντές φιλόζωοι τα εντοπίζουν, τα απεγκλωβίζουν από τον τάφο τους και τα φροντίζουν, ελπίζοντας πως θα βρεθεί ένα σπίτι γι’ αυτά.

Χθες η θλιβερή ιστορία επαναλήφθηκε και η φωτογραφία με το τραυματισμένο και καταταλαιπωρημένο σκύλο είναι συγκλονιστική.

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα petpet.news.gr:

“Σε αυτό λοιπόν το φράγμα κάποιοι συμπολίτες μας, που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι άνθρωποι, ξεφορτώνονται τα ζώα που δεν θέλουν, κυρίως σκυλιά. Τα πετάνε για να είμαστε ακριβείς. Πετάνε ζωντανά ζώα στο φράγμα ώστε να πεθάνουν. Κάποια καταφνοέρυν να επιβιώσουν. κάποια άλλα όμως όχι.

Ένα τέτοιο απάνθρωπο συμβάν έγινε πάλι αυτές τις μέρες. Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Αμαλιάδας βρήκαν ακόμα ένα ζώο εκεί. Το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνίατρο. Όπως κάθε φορά. Ένα ζωάκι, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ριγμένο από ύψος 15 μέτρων, σε άθλια κατάσταση. Γεμάτο ψώρα, σκουλήκια και με σπασμένο το ποδαράκι του από την πτώση. Και με ένα σχοινί να κρέμεται στο λαιμό του.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Κανένας δεν γνωρίζει; Ο Δήμος δεν έχει ακούσει κάτι; Η αστυνομία; Ούτε και αυτή έχει ακούσει κάτι;

Η κ. Άρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την περιοχή αλλά και οι άλλοι εθελοντές της φιλοζωικής, κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν προλαβαίνουν με τα περιστατικά, τα οποία πλέον είναι αμέτρητα. Ακόμα και τις μέρες της καραντίνας πετούσαν συνέχεια ζώα. Επίσης ζητούν από τους ανθρώπους που περνάνε από εκεί μήπως δουν κάτι, είτε κάποιο ζώο πεταμένο ή αυτόν που το κάνει.”

Όλη η επικαιρότητα