Ελλάδα Κόσμος

Το ελληνικό ανάμεσα στα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη Henley Passport που καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών και κατατάσσει όλα τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών τους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς θεώρηση το ελληνικό βρέθηκε στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Με ιστορία 14 χρόνων, ο συγκεκριμένος δείκτης θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους παγκοσμίως καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων σε επίπεδο ταξιδιωτικών πληροφοριών.

Μάλιστα, λόγω της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας του αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις αλλά και βασική πηγή πληροφόρησης για τους απανταχού ταξιδιώτες.

Το ισχυρότερο διαβατήριο, λοιπόν, σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σε αυτό της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, ακολουθούν της Νότιας Κορέας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας και τρίτα συναντώνται αυτά των Δανίας, Ιταλίας και Λουξεμβούργου.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα διαβατήρια της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ελβετία.

Η Ελλάδα ισοψήφησε στην έκτη θέση με τη Νορβηγία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιρλανδία.

via

Όλη η επικαιρότητα