Πολιτισμός

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας θα υποδεχθεί τους Συνέδρους από το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου σε εκδήλωση Γαστρονομίας στη Λαμία

Ακούστε το άρθρο

16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία»

και παράλληλη

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ 19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ οργανώνει ειδική πολιτιστική και τουριστική εκδήλωση στη Λαμία, στις 17 Οκτωβρίου 2018, για να υποδεχθεί Αντιπροσωπεία των Συνέδρων που θα συμμετέχουν στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και στην παράλληλη Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας και Οίνου, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα στο Ζάππειο 19-20-21 Οκτωβρίου 2018, και οργανώνονται από την MACT MEDIA GROUP, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Εκπροσωπώντας τους οργανωτές, ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA GROUP, είχε συνάντηση στην Λαμία με τον κ. Αθανάσιο Κυρίτση, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και τον κ. Χριστόφορο Παπαβασιλείου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, (βλέπε φωτογραφία), όπου συμφώνησαν σε μία εκτεταμένη συνεργασία για την ανάδειξη των προϊόντων αγροτικής παραγωγής, τροφικής αλυσίδας και άλλων παρασκευασμάτων, και των παραγωγικών επιχειρήσεων της Φθιώτιδας, στην Αθήνα, με συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε δικό του Περίπτερο στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και στην παράλληλη Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας και Οίνου, και με ειδική Εκδήλωση Γευσιγνωσίας, που θα γίνει στην Λαμία στην Πλατεία του Λαού, όπου θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά και τοπικά εδέσματα και προϊόντα και θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, η συμμετοχή αυτή δίνει τη δυνατότητα οι παραγωγοί της Φθιώτιδας όχι μόνο να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο εύρος κοινού του Συνεδρίου και της Έκθεσης, των επισκεπτών και των επαγγελματιών του χώρου τις γαστρονομίας, αλλά και να συναντήσουν υποψήφιους αγοραστές αλλά και τους πάνω από 400 σύνεδρους από το εξωτερικό, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να γευθούν αυτά τα προϊόντα.

Ο κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο προσβλέπει στην συνεργασία γιατί οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες με εξαγωγικούς σκοπούς και στόχους, και μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να έχουν Β2Β συναντήσεις με υποψήφιους αγοραστές και να διαφημιστούν στο site του Συνεδρίου και της Έκθεσης και επιπλέον, να ενημερωθούν για προϊόντα και υπηρεσίες από άλλες περιοχές της Ελλάδος, που θα έχουν περίπτερα στην Έκθεση.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμφώνησε στην ειδική αυτή συνεργασία για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, και στην παράλληλη εξειδικευμένη Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας και Οίνου, αναγνωρίζοντας την μοναδική ευκαιρία που προσφέρεται για να αναδειχθούν οι παραγωγικές επιχειρήσεις της Φθιώτιδας και να παρουσιαστούν και δοκιμαστούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό το κρασί και τα ποτά, το μαγείρεμα.

Η Ειδική Εκδήλωση Γευσιγνωσίας στην Λαμία θα δώσει και την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί επίσκεψη των Συνέδρων και σε τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής και να αναδειχθούν έτσι και οι τοπικοί τουριστικοί πόροι και τα μνημεία του πολιτισμού της ιστορίας και της θρησκείας στην περιοχή, ενώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν και στις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και παραγωγοί της Φθιώτιδας, μπορούν να επικοινωνήσουν για τις λεπτομέρειες, απευθείας με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, που συντονίζει όλη αυτή την προσπάθεια για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Φθιώτιδας.

Όλη η επικαιρότητα