Το ΕΒΕ Ηλείας για την Πατρών – Πύργου: Πόσα θύματα ακόμη;

Share

Διανύουμε ακόμη μια εορταστική περίοδο με ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση, και αυξημένο κατά πολύ το κυκλοφοριακό φορτίο στους εθνικούς μας δρόμους όπως αυτόν της Πατρών – Πύργου, δρόμος που παραμένει στην ίδια, ίσως και χειρότερη εικόνα υψηλής επικινδυνότητας…

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας ο κ. Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος αναγκάζεται να παρέμβει και πάλι προς την κυβέρνηση μετά την ανησυχητική στασιμότητα και την επί της ουσίας μηδενική εξέλιξη που παρατηρείται στο θέμα της κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Οι διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς δίνονται και οι καθησυχαστικές δηλώσεις Σπίρτζη και άλλων εμπλεκομένων κυβ. παραγόντων, δεν είναι δυνατόν να μας ικανοποιούν. Αρκετά με την θεωρία περί του έργου που κάθε φορά εξαντλείται σε νέα χρονοδιαγράμματα και… δεσμεύσεις που συχνά – πυκνά ανανεώνονται με διαρκείς παρατάσεις.

Αυτή την περίοδο χιλιάδες ετεροδημότες και πολλοί επισκέπτες, πέρα από τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι βιώνουν το πρόβλημα καθημερινά, αντιλαμβάνονται ότι η Ηλεία δείχνει και είναι απομονωμένη χωρίς τις ανάλογες υποδομές.

Διαπιστώνουν ότι τίποτε ακόμη δεν έχει αλλάξει με το οδικό δίκτυο και… κάνουν σε κάθε δρομολόγιο της Πατρών – Πύργου το σταυρό τους, για να φθάσουν στον τόπο προορισμού τους σώοι και αβλαβείς!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με δεδομένο ότι προσφάτως είχαμε για πολλοστή φορά τροχαία ατυχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο ένα από τα οποία στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο συνάνθρωπο μας, ζητά να μπει τέλος στην “χρονοκαθυστέρηση” και να προχωρήσουν οι ανάλογοι χειρισμοί που θα σημάνουν την έναρξη εργασιών.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να υλοποιηθεί το έργο, όπως έγιναν και οι υπόλοιπες οδικές αρτηρίες, διευκολύνοντας την επικοινωνία  στηρίζοντας την τοπική οικονομία με τα δίκτυα ευέλικτων μεταφορών και συμβάλλοντας αποδεδειγμένα στην πραγματική ανάπτυξη των περιοχών τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούτσος.

Πόσες οικογένειες πρέπει να ξεκληριστούν;

Στο μεταξύ συγκινητική είναι και η επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τις τελευταίες μέρες και η πρόεδρος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων κα. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου καθώς και η ίδια ανήκει στις «χαροκαμένες» οικογένειες εξαιτίας του δρόμου.

Η κα. Ηλιοπούλου ζητά με την σειρά της άμεση λύση και σεβασμό στον πόνο αυτών των οικογενειών πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, επισημαίνοντας τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ συνεχώς κι ενδελεχώς τις προσπάθειές σας τα τελευταία πέντε χρόνια για την υλοποίηση του πολυπόθητου έργου υποδομής που αφορά την εθνική οδό Πάτρα – Πύργος. Σεβόμενη πάντα την αναπτυξιακή προοπτική του νομού με το υψηλό τουριστικό προϊόν και την ισχυρή πρωτογενή παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό η οποία υποβαθμίζεται λόγω του αποκλεισμού του νομού μας από τους άλλους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, θέλω να προσθέσω με αυτή την επιστολή ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα που προκύπτει απευθυνόμενη στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη Χρήστο, στους υπουργούς και βουλευτές της Ηλείας αλλά και τον περιφερειάρχη μας.Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θυμάτων που πρέπει να καλυφθεί ώστε ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνώντες;

Πόσες οικογένειες πρέπει να ξεκληριστούν μέχρι να σταματήσει το αιματοκύλισμα στο εν λόγω οδικό δίκτυο;

Πόσο άλλο πρέπει να υποφέρει ο ηλειακός λαός και πόσες άλλες ανθρωποθυσίες θα ανεχθείτε προκειμένου να εισακουστούμε;

Ως πρόεδρος πολυτέκνων Δήμου Πύργου και περιχώρων αλλά κυρίως ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων καθώς και εγώ η ίδια έχω χάσει το μονάκριβό μου θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη αγανάκτηση και λύπη προς τους πολιτικούς της Ηλείας για την αναποτελεσματικότητα σε αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα.

Παρακαλώ πολύ σεβαστείτε τον πόνο μας και δώστε λύση άμεσα πριν θρηνήσουμε κι άλλους συμπολίτες μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις.»