Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει μπλόκο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακούστε το άρθρο

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λόγω της οπισθοδρόμησης της χώρας ως προς τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απηύθυνε την έκκληση αυτή μέσω μη δεσμευτικής απόφασής της η οποία εγκρίθηκε σήμερα στο Στρασβούργο και απευθύνεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που από κοινού έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες εδώ και χρόνια παραμένουν σε στασιμότητα.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την επίσημη αναστολή των διαπραγματεύσεων, ενώ οι προτάσεις από δεξιούς ευρωβουλευτές για οριστικό τερματισμό της διαδικασίας απορρίφθηκαν.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Bloomberg, για μία συμβολική κίνηση που αντανακλά αντίστοιχες εκκλήσεις που έχουν γίνει από το Ευρωκοινοβούλιο τα προηγούμενα χρόνια και υπογραμμίζει την ικανότητά του να λειτουργεί ως βαρόμετρο της κοινής γνώμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω της ανόδου των εθνικιστικών πολιτικών δυνάμεων.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα