Κόσμος

Το Facebook έκανε ένα (ακόμα) λάθος και με αυτό τον τρόπο αποφάσισε να μας ενημερώσει

Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Πέμπτης το Facebook ανακοίνωσε πως εξαιτίας ενός σφάλματος στο λογισμικό του πιθανότατα έγιναν λάθη με τις δημοσιεύσεις 14 εκατομμυρίων χρηστών σε μια περίοδο δέκα ημερών το Μάιο. Για την ακρίβεια, οι αναρτήσεις που έγιναν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το διάστημα αυτό μπορεί να δημοσιοποιήθηκαν στο ευρύ κοινό, ακόμα κι αν οι ίδιοι οι χρήστες είχαν επιλέξει να είναι ιδιωτικές.

Κατά τις ημέρες αυτές με άλλα λόγια, οποιαδήποτε δημοσίευση έγινε στο facebook αυτόματα δημοσιευόταν ως δημόσια. Το λάθος επηρέασε τις αναρτήσεις το διάστημα από 18 έως και 27 του Μάη. Η υπηρεσία μπορεί να συνειδητοποίησε το πρόβλημα στις 22 του μήνα, ωστόσο χρειάστηκε χρόνο για να το διορθώσει.

Πώς όμως θα μάθετε αν ήσασταν κι εσείς ένας από τους «άτυχους» χρήστες του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης; Η υπηρεσία δήλωσε σήμερα πως αρχίζει την ενημέρωση των ανθρώπων που έπεσαν θύματα. Όλοι θα λάβουν σχετική ειδοποίηση στο λογαριασμό τους στο facebook η οποία θα αναγράφει το μήνυμα «Παρακαλούμε ελέγξτε τις δημοσιεύσεις σας».

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για το λάθος αυτό», δήλωσε η Έριν Ίγκαν, αρμόδια για θέματα ιδιωτικότητας στο Facebook. «Έχουμε διορθώσει το πρόβλημα και από σήμερα θα ενημερώνουμε όσους επηρεάστηκαν και θα τους ζητάμε να κοιτάξουν τις αναρτήσεις που έκαναν την περίοδο εκείνη», πρόσθεσε η ίδια.

Το περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για το διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει εγείρει ερωτηματικά για τις χαλαρές πολιτικές απορρήτου που ακολουθεί όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των 87 εκατομμυρίων χρηστών που έπεσαν στα χέρια της Cambridge Analytica χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα