Αχαϊα Ελλάδα

Το φιόρο του Λεβάντε που έγινε… φαρ ουέστ – Στο ΜΟΔ Πάτρα η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Γ. Σαρακίνη

Ακούστε το άρθρο

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, που είχε συγκλονίσει τη Ζάκυνθο, στις 22 Ιουλίου 2017.

Στο εδώλιο κάθονται δύο άτομα, ένας 34χρονος που βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Δίπλα του, κάθεται ένας ακόμα 34χρονος, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου.

Η Αστυνομία είχε μετατρέψει χθες το Δικαστικό Μέγαρο σε πραγματικό φρούριο, υπό τον φόβο βεντέτας, καθώς το υπόβαθρο της υπόθεσης, κρύβει ένα παρελθόν με διαπροσωπικές και οικογενειακές συγκρούσεις, αλλά και συμπεριφορές με ποινικό περιεχόμενο.

Το αιματηρό συμβάν είχε λάβει χώρα στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου-Καλαμακίου, όπου ο πρώτος κατηγορούμενος, φέρεται να είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, που εκείνη την ώρα, περνούσε με το αυτοκίνητό του. Δέχθηκε έξι πυροβολισμούς και κατέληξε στο χαντάκι δίπλα στο δρόμο. Να σημειωθεί ότι απέναντι από το σημείο του συμβάντος, βρίσκεται το συνεργείο και το βενζινάδικο των δύο κατηγορουμένων.

«ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑ»

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώτος κατηγορούμενος, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πυροβόλησε το θύμα με καραμπίνα, έξι φορές. Όμως, αρνήθηκε ότι το έκανε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά εν βρασμώ ψυχικής ορμής, υπό καθεστώς φόβου, άγχους και επανειλημμένων απειλών, που δεχόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, από το θύμα και μέλη της οικογένειάς του.

Πλήρη άρνηση των κατηγοριών, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος ότι, σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυνε ή προέτρεψε με την συμπεριφορά του, στην ανθρωποκτονία του θύματος.

«Όχι Αντώνη, μη»

Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στην έναρξη της δίκης, ήταν άτομα που βρέθηκαν μπροστά στη σκηνή της ανθρωποκτονίας ή κοντά σε αυτήν, όμως, δήλωσαν ότι δεν είδαν ποιος πυροβόλησε το θύμα. Ακόμα και οι αρχές που κλήθηκαν να επέμβουν, αρχικά είχαν την εντύπωση τροχαίου ατυχήματος, για να διαπιστώσουν αμέσως μετά, ότι μέσα στο αυτοκίνητο, βρισκόταν άτομο που είχε πυροβοληθεί. Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων, ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν τους πυροβολισμούς, τον άκουσε να φωνάζει «Οχι Αντώνη, μη», στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον δράστη από το να πυροβολήσει. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, εκτός από τις δύο καραμπίνες στον τόπο του συμβάντος, μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος, είχε βρεθεί ένα τσαντάκι με πυροβόλο πιστόλι, οπλισμένο με διατρητικές σφαίρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο θάνατος του Γιώργου Σαρακίνη, είχε παρουσιαστεί ως μια περίπτωση βεντέτας, αφού το 1993, ο πατέρας του, είχε σκοτώσει τον πατέρα του δεύτερου εκ των κατηγορουμένων. Όμως, φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, είναι ένα άλλο άτομο, το οποίο, εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν να έχει σχέση με το θύμα. Ωστόσο, από την κατάθεση του πρώην αστυνομικού διευθυντή του νησιού, Κωνσταντίνου Δίπλα, θύμα και θύτης, όχι μόνο γνωρίζονταν, αλλά είχαν έντονες διαπροσωπικές διαφορές και κόντρες. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δίπλας, φεύγοντας από το νησί, ανέμενε αυτό το αποτέλεσμα (σ.σ. φονικό) από την μια ή από την άλλη πλευρά. Ανέφερε, ότι ο κατηγορούμενος τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του, μαζί με τη σύζυγό του, για να καταγγείλουν ότι δέχονταν απειλές από το θύμα και μέλη της οικογένειάς του.

Ο λόγος ήταν ότι, η γυναίκα, παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον αδελφό του θύματος, αλλά τον εγκατέλειψε, λόγω βίαιης συμπεριφοράς. Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Ζακύνθου, είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος είχε καταγγείλει και περιστατικό απειλής της ζωής του με πιστόλι, από το μετέπειτα θύμα του, για να χωρίσει από την σύζυγό του. Και η γυναίκα όμως, είχε καταγγείλει ότι ο Γιώργος Σαρακίνης την απειλούσε με αποκάλυψη βίντεο με ροζ περιεχόμενο.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη, η συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου, και με δήλωσή της στο δικαστήριο, είπε ότι ο εντολέας της, πυροβόλησε το θύμα, γιατί τον είδε να τον απειλεί μέσα από το αυτοκίνητό του με ένα πιστόλι και καταλήφθηκε από τρόμο, αγωνία και άγχος.

«ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ» Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ο κ. Δίπλας αναφερόμενος στην περίοδο ανάληψης των καθηκόντων του στη Ζάκυνθο, στις αρχές του 2015, περιέγραψε μια εικόνα «Φαρ Ουεστ».

«Στη Ζάκυνθο ήταν απούσα η Αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο νησί επικρατούσε σαφέστατα, ένα κλίμα διάχυτου φόβου μεταξύ των αστυνομικών, σε οποιαδήποτε υπόθεση άγγιζε το θύμα, ενώ επιβεβαίωσε και περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι σε αστυνομικούς του νησιού. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι πολλές φορές είχε προβεί σε προειδοποιήσεις, τόσο προς το θύμα όσο και προς τον θύτη, ζητώντας τους να μην προκαλούν και να είναι προσεκτικοί.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος 

Όλη η επικαιρότητα