WEB tv Ηλεία

«Το φως θα νικήσει το σκοτάδι» – «Γέφυρα» αλληλεγγύης από την Ηλεία στην Ουκρανία

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης με συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από επιχειρήσεις, φορείς, συλλόγους, οργανισμούς και απλούς πολίτες προς τον ουκρανικό λαό.
Ακούστε το άρθρο

Αλυσίδα ανθρωπιάς και συμπαράστασης προς τον πληττόμενο ουκρανικό λαό στήνει τις τελευταίες ημέρες από άκρη σε άκρη ολόκληρη η Ηλεία.

Φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι, οργανισμοί αλλά και απλοί πολίτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού προκειμένου να βοηθήσουν όσο και με όποιο τρόπο μπορούν τους συνανθρώπους μας που βιώνουν την φρίκη του πολέμου και έχουν πραγματική ανάγκη.

Οι πολίτες της Ηλείας αποδεικνύουν πως η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο ενάντια σε κάθε πόλεμο και σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των ανθρώπινων  δικαιωμάτων και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ειρήνη και η ενότητα στο τέλος πάντα θα νικά!

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΡΟΥΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ SMILI ART WORKSHOP

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μια προσπάθεια από κοινού με το καλλιτεχνικό εργαστήρι SMILI στην Αρχαία Ολυμπία και Ουκρανούς πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή που αναμένεται να βρει ανταπόκριση προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου.

Γάζες, παυσίπονα, αντισηπτικά, επίδεσμοι, σύριγγες, αναλγητικά, τρόφιμα σε κονσέρβες, γάλα, πάνες όλων των μεγεθών, εσωθερμικα ρούχα, γάντια, παιδικές τροφές σε σκόνη, κάλτσες, φακούς και μπαταρίες, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή στον Πύργο και στο SMILI ART WORKSHOP στην Αρχαία Ολυμπία.

Λευτέρης Βαρουξής (Διευθύνων Σύμβουλος ΔΟΒ): «Δική μας δουλειά είναι να βοηθήσουμε τα θύματα»

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε δραματικές στιγμές που δεν περιμέναμε να ζήσει η δική μας γενιά. Έναν πόλεμο σε μια χώρα που ανήκει στην Δύση, μια ευρωπαϊκή χώρα απέναντι σε μια μεγάλη δύναμη όπως είναι η Ρωσία. Δεν είναι δική μας δουλειά ποιος φταίει και ποιος όχι, δική μας δουλειά είναι να βοηθήσουμε τα θύματα. Οι δυνατοί αυτού του κόσμου πάντα κάνουν πολέμους και τα θύματα είναι οι πολίτες. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε την πρσόκληση του συλλόγου εθελοντών Ουκρανίας  καθώς και του καλλιτεχνικού εργαστηρίου SMILI ART WORKSHOP προκειμένου να συμβάλλουμε στην προσπάθεια τους να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια ενημερωτική καμπάνια για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και τα πράγματα θα συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του Δημ. Οργανισμού Βαρουξή Θεμιστοκλέους και Παπαφλέσσα στον Πύργο (τηλ. Επικοινωνίας 2621022549) και στην Αρχαία Ολυμπία στον χώρο του SMILI ART WORKSHOP. Όταν συγκεντρωθούν τα πράγματα θα αποσταλούν μέσω του συλλόγου εθελοντών Ουκρανίας  στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Λουντμίλα Τσονέη (Εκπρόσωπος συλλόγου εθελοντών Ουκρανίας)

«Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη»

«Μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ 660 χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει από την Ουκρανία, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Ευτυχώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγια και θερμή αποδοχή στις ευρωπαϊκές χώρες και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα κύματα του Αιγαίου όπως οι πρόσφυγες από την Συρία. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι όμως που έχουν εγκλωβιστεί σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας που γίνονται πολεμικές επιχειρήσεις, έχουν χάσει τα σπίτια τους, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους και δεν έχουν που να σταθούν. Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη σε τρόφιμα και σε είδη ένδυσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα, ήθελαν να ζουν με ειρήνη και ελεύθεροι όπως κάθε πλάσμα  στον πλανήτη. Μέσα σε λίγες ώρες, μέσα σε λίγες μέρες αναποδογύρισε η ζωή του και βρέθηκαν στους δρόμους. Αυτός είναι ο λόγος που πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών Ουκρανίας  και τον ΔΟΒ να βοηθήσουμε σε τέτοιες στιγμές που η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη».

Κατερίνα Αηδόνη (Υπεύθυνη SMILI ART WORKSHOP)

«Όποιος μπορεί, όσο μπορεί να βοηθήσει»

«Η βοήθεια θα συλλέγεται στον Όμιλο Βαρουξή στον Πύργο και στον πολυχώρο SMILI στην Αρχαία Ολυμπία. Όποιος ενδιαφέρεται θα είμαστε εκεί και θα περιμένουμε όποιον μπορεί και όσο μπορεί ο καθένας».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συγκεντρώνει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα προκειμένου να τα αποστείλει στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, δείχνοντας και με τον τρόπο αυτό έμπρακτη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Φορείς, εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων και πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, κατά τις ώρες 09:00 – 14:30 στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος:

Πάτρα: Πανεπιστημίου 254 (κτίριο Β- Ιντρακόμ), 26443, Πάτρα

Μεσολόγγι: Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200, Μεσολόγγι

Πύργος: Διοικητηρίου Πύργου, Μανωλοπούλου 47

Λίστα φαρμάκων – υγειονομικού υλικού Τρόφιμα μακράς διαρκείας
αντιβιοτικά (ενέσιμα)

καθετήρες

αιμοστατικές γάζες

ενδοφλέβιοι καθετήρες 18G και 22G

αιμοστατικά (τρανεξαμικό οξύ σε οποιαδήποτε μορφή)

αντιβακτηριδιακά επιθέματα

Ambu

επίδεσμοι

γύψινοι επίδεσμοι

αντισταμινικά (ενέσιμα)

αποστειρωμένα γάντια (μέγεθος M, L)

σύριγγες

συστήματα ορού

ορμόνες (ενέσιμες)

ενέσιμα φάρμακα για γαστρεντερικό

νιφουροξαζίδη

ενεργοποιημένος άνθρακας

Φυσιολογικούς ορούς

τραμαδόλη

Αντιυπερτασικά

γάζες

επίδεσμοι

ράμματα

βελόνες

αιμοστατικοί παράγοντες

Αντλίες ενδοφλέβιων υγρών

κονσέρβες παντός τύπου

γάλα εβαπορέ

γάλα σε σκόνη για παιδιά

δημητριακά

ζυμαρικά

όσπρια

αλεύρι

παξιμάδια

 

Με την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας η Περιφέρεια Δυτικής επιθυμεί να εκφράσει την συμπαράσταση της και την αλληλεγγύης της στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Μια γέφυρα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς «στήνεται» από τον Δήμο Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού με προορισμό τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Ήδη ξεκίνησε η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και υγειονομικού υλικού που σε συνεργασία με πιστοποιημένους συλλόγους εθελοντών και φορείς θα αποσταλούν σε συγκεκριμένα σημεία.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δέχτηκε στο γραφείο του την επίσκεψη της Ναταλίας Κουζμένκο. Με καταγωγή από την Μαριούπολη της Ουκρανίας-όπου διαμένει η οικογένειά της-ζει, εργάζεται και σπουδάζει στον Πύργο. Η ίδια, θέλησε να δει και να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Πύργου, ώστε να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος για να οργανώσουν όλες τις λεπτομέρειες της δράσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος:«Απέναντι σ’ αυτή την πρωτόγνωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας μιας χώρας, σ’ αυτόν τον φονικό πόλεμο όπου ο άμαχος πληθυσμός είναι το πρώτο θύμα, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Το Γραφείο Εθελοντισμού έχει αποδείξει την αξιοπιστία του στο μεγάλο έργο που έκανε το καλοκαίρι με την αποστολή βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές ακόμη και εκτός νομού. Έτσι καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν με υγειονομικό υλικό για τραυματισμούς και χρόνιους ασθενείς καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας».

«Ο πόλεμος δεν έχει ηθικές αρχές»

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε την Ναταλία Κουζμένκο για τη συμβολή και τη συνεργασία της, ευχήθηκε για τους οικείους της να είναι όλοι σώοι,  και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Ουκρανικό λαό. «Δεν μας τιμά σαν σύγχρονο πολιτισμό αυτή η μέθοδος επίλυσης των διαφορών. Γιατί ο πόλεμος δεν έχει ηθικές αρχές. Στηρίζουμε τον λαό της Ουκρανίας. Είμαστε με το μέρος της ειρήνης και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών».

Η Ναταλία Κουζμένκο, απευθυνόμενη στον δήμαρχο Πύργου είπε πως «η  χώρα μου βιώνει πολύ δύσκολη κατάσταση, πεθαίνει άμαχος πληθυσμός. Υποφέρουν όλοι. Ζητάμε την βοήθειά σας. Αυτή τη στιγμή ματώνει η ψυχή μου όπως ματώνει η χώρα μου».

Τέλος, ο κ. Πλεμμένος ενημέρωσε για τον τρόπο συγκέντρωσης υγειονομικού υλικού και αποστολής αυτού, σε συνεργασία με συλλόγους από όλη την Ελλάδα και με νόμιμους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς. «Ο Δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού είναι δίπλα σε όλους τους ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά που γίνονται πρόσφυγες! Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η ανθρώπινη ζωή!»

Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και τροφίμων μακράς διαρκείας

Καθημερινά 09.00 έως 14.00 στο Γραφείο Εθελοντισμού στον 1ο όροφο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, έως και την Παρασκευή 11/03/2022.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2621 362433

6955093815

6906751026 (Ναταλία Κουζμένκο)

ΤΟ ΠΕΛΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΗΛΕΙΑΣ

Η Μητρόπολη Ηλείας για ακόμα μία φορά στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με την διάθεση του ιδρύματος στο Πελόπιο για την φιλοξενία Ουκρανών που έρχονται στην χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός παρακολουθούσε τις εξελίξεις αναζητώντας τρόπους να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο λαό.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και της συνεργασίας που είχε με τα μέλη του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας ο «Φάρος» τόσο για την συγκέντρωση ειδών όσο και για την ανεύρευση χώρων προκειμένου οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κάτω από τους ήχους των σειρήνων του πολέμου να μπορέσουν  να βρουν ένα χώρο για να μείνουν.

Στα πλαίσια της έκκλησης που απηύθυναν οι άνθρωποι του συλλόγου ο Μητροπολίτης Ηλείας ανταποκρίθηκε επισημαίνοντάς τους πως το ίδρυμα στο Πελόπιο είναι στην διάθεσή τους.

Η χωρητικότητα που έχει δίνει την δυνατότητα  να φιλοξενηθούν εξήντα άτομα ή μερικές ανάλογες οικογένειες. Είναι επιπλωμένο, είναι καινούργιο έχει κουζίνα, έχει θέρμανση. Στο ισόγειο όπου για να μπεις  πρέπει να ανέβεις τρία με τέσσερα σκαλιά βρίσκονται 16 δίκλινα δωμάτια επιπλωμένα όλα. Η νέα πτέρυγα κατασκευάστηκε το 1998 από δωρεά του καπετάν Γιάννη Λάτση.

 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να δίνει τις καθημερινές του μάχες για τα παιδιά στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία, στέκεται στο πλευρό των παιδιών της χώρας, ξεκινώντας από χθες μία τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση, η οποία περιλαμβάνει την οργάνωση μίας Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης, ο συντονισμός της οποίας υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ο Οργανισμός δε θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στο κοινό αίσθημα, συμμεριζόμενος τη φρίκη  που βιώνουν τα παιδιά, και οι οικογένειες, που αυτή τη στιγμή υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου, προσφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο ολιστική και άμεση στήριξη και ανακούφιση.

Ως εκ τούτου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει, στοχευμένα, πιστοποιημένα και με απόλυτη διαφάνεια, μία Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Ειδών έως τις 13 Μαρτίου 2, κοινοποιώντας λίστα με συγκεκριμένα είδη  πρώτης ανάγκης που έχει λάβει από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες της ουκρανικής κοινωνίας. Τα σημεία συγκέντρωσης στον Πύργο είναι στα γραφεία του Οργανισμού στις διευθύνσεις Αραχώβης 3 και Κανάρη 3 καθημερινά 9 π.μ. με 5 π.μ.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει, τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Για τα νεογνά και βρέφη χρειάζονται:

  • Πάνες
  • Μωρομάντηλα
  • Βρεφικό γάλα νο 1 και νο 2 (σκόνη)
  • Ρυζάλευρο
  • Έτοιμες βρεφικές τροφές
  • Κρέμεςσυγκάματος (Sudocream, Fissan, Penaten)
  • Μάρσιπους
  • Θερμός

Για τα παιδιά κάθε ηλικίας χρειάζονται:

  • Ατομικά νερά
  • Μπάρες δημητριακών

Απαραίτητα είδη:

  • Σκηνές
  • Κουβέρτες
  • Sleeping bags
  • Χαρτί υγείας

Φάρμακα και αναλώσιμα:

  • Depon
  • Algofren
  • Ponstan
  • Voltaren
  • Brufen
  • Muscoril
  • Augmentin (σιρόπι)
  • Ceclor (σιρόπι)
  • Zinadol (σιρόπι)
  • Claripen ( σιρόπί)
  • Φυσιολογικοί 0,9%
  • Γλυκόζης 5%
  • Ringer
  • Γάζες αποστειρωμένες και μη αποστειρωμένες
  • Σπρέυ για εγκαύματα σε μορφή gel
  • Αλοιφές για εγκαύματα
  • Συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων
  • Σύριγγες όλων των μεγεθών
  • Αιμοστατικά ( tourniquet)
  • Στολές προστασίας ολόσωμες για τον Covid-19
  • Ιατρικές μάσκες
  • Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών
  • Tobrex (κολλύριο)
  • Tobradex (αλοιφές)
  • Soldesanil (σταγόνες)
  • Otrivin ( σταγόνες)
  • Aerolin ( εισπνοές)
  • Flixotide
  • Fucicort
  • Fucidin
  • Betadine
  • Octenicept
  • Celestoderm-v with garamycin
  • Kenacomb (κρέμα)
  • Atarax (σιρόπι)
  • Xozal ( σιρόπι)
  • Bepanthol (κρέμα)
  • Fenistil gel
  • Οινόπνευμα
  • Θερμόμετρα

EΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΟΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ»

Ταυτόχρονα, ο Ηλείος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχάλης Ροδόπουλος, εξακολουθεί να απευθύνει κάλεσμα συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, με κύρια θύματα τον άμαχο πληθυσμό και τους εκτοπισμένους. Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στα γραφεία του συλλόγου στην Πάτρα (Αγίου Ανδρέου 55).

Όλη η επικαιρότητα