Ηλειούπολη

Το γούρικο «Αλφειός – Ρόδι Α.Ε.» – 2017 ευχές για το καλό του χρόνου

Εκείνο το κρύο πρωινό της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Στον μεγάλο χώρο εκδηλώσεων του εργοστασίου «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.» με τους εκατοντάδες καλεσμένους που ήρθαν να δουν από κοντά την δημιουργική μονάδα των 250 συνεργατών της δικής τους μεγάλης οικογένειας. Γιατί έτσι όλοι νιώθουν, την εταιρεία «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.» Πριν 5 χρόνια επιχείρησαν στους πιο δύσκολους καιρούς και κατάφεραν να καταγράψουν επιτυχίες που τους έδωσαν το πιο μεγάλο ψυχικό κέρδος. Ο πρόεδρός τους Παρασκευάς Παρασκευόπουλος νιώθοντας ότι πρέπει να καταγράψει στην ιστορία του  εργοστασίου την πιο επίσημη επίσκεψη, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο. Εκείνος δέχθηκε την πρόσκληση και ήταν  κοντά τους. Με την ομιλία του επέδρασε καταλυτικά στην ψυχή όλων δίνοντάς τον καλύτερο εαυτό του με την στήριξη και αναγνώριση. Τα βλέμματα όλων επάνω στη δυναμική του παρουσία. Ο  λόγος του μας συγκίνησε όλους.

Η περιγραφή του στα προβλήματα της κοινωνικής ζωής με δονήσεις ψυχισμού μας συγκλόνισαν. Επεχείρησε να μας μεταφέρει στο κλίμα της αλληλεγγύης που πρέπει να νιώθουμε όλοι και για τους ανήμπορους. Και είπε «Μπράβο» στους ανθρώπους του μοναδικού αυτού εργοστασίου που το έχουν μετατρέψει σε κληρονομιά αγάπης και δημιουργικότητας.

Αν τους ρωτήσεις και τους 250 συνεργάτες μαζί με τον πρόεδρο Παρασκευά Παρασκευόπουλο και τη γλυκιά γυναίκα του, δημοσιογράφο Σμαρώ Γεωργιάδου, θα μας πουν όλοι. «Αυτή η μέρα για μας ήταν η ωραιότερη που πέρασε από την δημιουργία του».

Όμως εμείς θα πούμε για μας ότι ήταν η πιό διδακτική μέρα που πέρασε γιατί όλα αυτά γίνονται μόνο με την αγαστή συνεργασία της ιδιωτικής χορηγίας. Μόνο με υπομονή, επιμονή, μεράκι και δημιουργική φαντασία. Όλοι εμείς που δεν είμαστε μεταξύ των 250 μελών του, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο «Μπράβο» σ’ όλους εσάς.

Η ευχή μας να ταξιδέψει το τυχερό ρόδι σ’ όλη την Ελλάδα και να γίνει το σήμα κατατεθέν ενός μοναδικού εργοστασίου που έχει δημιουργούς του την πιο μεγάλη αγαπημένη οικογένεια που λέγεται «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.».

Το γούρικο ρόδι «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.»

Ανεξίτηλη ήταν η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, φανερά εντυπωσιασμένος αλλά και συγκινημένος για τα χρόνια της ζωής της εφημερίδας μας και τους αγώνες της. Με την ψυχική του γενναιοδωρία που τον διακρίνει έδωσε τις καλύτερες ευχές του σ’ όλους μας.

Όλη η επικαιρότητα