Αχαϊα Ιστορικά

Το οίκημα που το έχει επισκεφθεί όλη η Πάτρα στην Ηρώων Πολυτεχνείου!

Ακούστε το άρθρο

Από τη δεκαετία του ‘ 40 λειτουργεί ανελλιπώς με διάφορες χρήσεις…

Το κτίριο αυτό στην Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας δεν υπάρχει Πατρινός που να μην το έχει επισκεφθεί. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται. Η χρήση του έχει αλλάξει αλλά από τη δεκαετία του 40 μέχρι και σήμερα λειτουργεί κι εξυπηρετεί τους Πατρινούς με … διάφορους τρόπους.

Τη δεκαετία του ’40 λειτουργούσαν εκεί τα λουτρά της Τερψιθέας (ή λουτρά του Σταμάτη). Το σημείο μπορούσες να το προσεγγίσεις με καϊκάκι που ξεκινούσε από το μόλο κι ένα μικρό βανάκι με αφετηρία την Αγυιά. Δρόμος δεν υπήρχε, παρά μόνο καλαμιές. Πριν μπαζωθεί ο δρόμος και πάρει τη σημερινή μορφή της Ηρώων Πολυτεχνείου, η θάλασσα έφθανε ελάχιστα μέτρα από την πόρτα του οικήματος.

Το καΐκι που έφευγε από τον μόλο ,σταματούσε στη Ρομάντζα και όχι μπροστά στα Λουτρά. Επίσης μέσω Αγυιάς, ερχόντουσαν και κάποια δρομολόγια του λεωφορείου 1 ,που έκανε το δρομολόγιο, Σύνορα-Ρομάντζα -Πλάζ με 1,5 δρχ εισιτήριο.

Η περιοχή είχε λασπόλουτρα, θεραπευτικά εν πολλοίς, λόγω του θείου που υπήρχε σε αφθονία. Το παράκτιο κομμάτι της Πάτρας, η πάλαι ποτέ «Κάτω πόλις» ήταν ένας βάλτος. Το σάπισμα των οργανισμών είχε ως αποτέλεσμα να παραχθεί θείο, που είναι περιζήτητο σε όσους κάνουν λασπόλουτρα!

Thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα