Καταναλωτές

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καταγγέλλει ελλιπείς ελέγχους από τον ΕΦΕΤ

Ακούστε το άρθρο

Έρμαιο των συμφερόντων βρίσκονται οι Eλληνες καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργο Λεχουρίτη οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ είναι ελλιπείς και δεν συμβάλλουν στην προστασία των καταναλωτών.

«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει θέτοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.

Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.

Ο κ.Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια. «Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ‘εταιρείες φαντάσματα’ που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».

Εντονο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.

Πηγή: leaks.gr

Όλη η επικαιρότητα