Categories: Γεύσεις

Το Japanese Milkbread δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Η συνταγή

Share

Εύκολη συνταγή για  γιαπωνέζικο γαλατόψωμο

Υλικά

Για το Tang Zhong

  • 50 γρ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι
  • 250 γρ. νερό

Για το γαλατόψωμο

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα (χλιαρό)
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 300 γρ. Tang Zhong
  • 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΟ TANG ZHONG
  1. Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το αλεύρι και το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια υφή πουτίγκας με κολλώδη υφή.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΓΑΛΑΤΟΨΩΜΟ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  2. Προσθέτουμε το Tang Zhong και το βούτυρο και το ομογενοποιούμε και αυτό στη ζύμη.
  3. Σε μια αρκετά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ζυμώνουμε τη ζύμη καλά για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά ελαστική.
    Tip: Η σύσταση της ζύμης ανάλογα με τις διαφορετικές μάρκες αλευριού μπορεί να διαφέρει για αυτό αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. έξτρα αλεύρι.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον έως ότου ζύμη διπλασιαστεί (περίπου για 1 ώρα).
    Pro Tip: Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία ειδικά το χειμώνα, ανοίγουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 5 λεπτά και στη συνέχεια τον κλείνουμε και τοποθετούμε το μπολ μέσα.
  5. Μεταφέρουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 5 κομμάτια των 200 γρ. Τα φορμάρουμε σε μπάλες, κρατάμε το ένα, με το οποίο και θα δουλέψουμε αρχικά και τα υπόλοιπα τα καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  6. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε οβάλ σχήμα και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς στο κέντρο τη μια πάνω από την άλλη. Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη, έτσι ώστε οι εγκοπές να είναι στο κάτω μέρος και πλάθουμε πάλι σε παραλληλόγραμμο σχήμα με πλάτος όσο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στη συνέχεια, ρολλάρουμε προς μια πλευρά, καλύπτουμε προσωρινά με μεμβράνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 4 μέρη.
  7. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ τοποθετούμε κολλητά τα 5 μέρη της ζύμης, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  9. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε ένα κρόκο αυγού και 1 κ.σ. γάλα, ομογενοποιούμε και με ένα πινέλο αλείφουμε απαλά τη ζύμη.
  10. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: lambrosvakiaros.com