Ηλεία Πολιτισμός

Το ‘Καλλιτεχνείο’ στην Αμαλιάδα παρουσιάζει την δουλειά του – Χώρος έκφρασης και δημιουργίας

Χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας αποτελεί το ‘ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ’ στην Αμαλιάδα, που δημιούργησε η ζωγράφος Αλίκη Τσιφτσοπούλου.

Πρόκειται για ένα Σωματείο Καλλιτεχνικό- Φιλοσοφικό, που στεγάζεται σε ένα ζεστό χώρο επί της οδού Πλάτωνος 10, το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε στέκι για παιδιά και ενήλικες.

Είναι ένα στέκι όπου γίνονται μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, γίνονται κατασκευές σε κούκλες και οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να διατυπωθεί και να υλοποιηθεί!

Όπως λέει και η κα Τσιφτσοπούλου: «Και οι μικροί και οι μεγάλοι μπορούν να εκφραστούν μέσα στο ‘Καλλιτεχνείο’. Επιμένουμε στην ελεύθερη έκφραση».

Παραμύθι από τα παιδιά!

Επιστέγασμα αυτής της ελευθερίας που υπάρχει στο ‘στέκι’. Είναι το πειραματικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε φέτος με τα παιδιά και αφορά στην συγγραφή ενός παραμυθιού. Η κα Τσιφτσοπούλου έδωσε την κεντρική ιδέα και τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους ήρωες και το αποτέλεσμα είναι: «Το παραμύθι της Βιολέτας», το οποίο μιλά για μία νεράιδα που γεννήθηκε με ένα φτερό. Ένα παραμύθι όπου την ιστορία έχουν γράψει τα παιδιά και παράλληλα έχουν επιμεληθεί και την εικονογράφηση, υπό την καθοδήγηση της κας Τσιφτσοπούλου. Επισημαίνει ότι τα παιδιά έχουν φοβερές ιδέες, ενώ το δικό τους βηματισμό έχουν βρει στο ‘Καλλιτεχνείο’ και παιδιά με κάποια αναπηρία, τα παιδιά τα οποία επί της ουσίας έχουν ειδικές ικανότητες και αυτό το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση που τους έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα.

Με αφορμή την λήξη των χειμερινών μαθημάτων το ‘Καλλιτεχνείο’ προσκαλεί το κοινό σε ‘Καλλιτεχνικές Ατασθαλίες’, σε ένα τετραήμερο δηλαδή καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα

Από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου έ ως και την Δευτέρα 18 Ιουνίου, το ‘Καλλιτεχνείο’ θα παρουσιάσει τις δημιουργίες παιδιών και ενηλίκων σε μία έκθεση που θα λάβει χώρα στο κτίριο ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα.

Για την Κυριακή 17 Ιουνίου έχει προγραμματισρεί στις 8:30 το βράδυ η παρουσίαση ‘Κουκλοθέατρου’,  όπου τα παιδιά θα ζωντανέψουν το παραμύθι τους: ‘Το παραμύθι της Βιολέτας’, σε ένα σκηνικό που έχουν επιμεληθεί τα ίδια.

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το ‘Κυνήγι του χαμένου θησαυρού’, όπου τα παιδιά θα αναζητήσουν τα κομμάτια κάποιου πίνακα. Η είσοδος όλες τις ημέρες της έκθεσης θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Να σημειωθεί ότι το ‘Καλλιτεχνείο’ στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει τα θερινά του μαθήματα.

Όλη η επικαιρότητα