Categories: StyleΓυναίκα

Το καλοκαιρινό στυλ της Jackie Kennedy σε 10 vintage φωτογραφίες

Share

“Η μόνη ρουτίνα μου είναι να μην έχω καθόλου ρουτίνα”, δήλωσε κάποτε η θρυλική Jacqueline Kennedy Onassis, αλλά εμείς δυσκολευόμαστε να την πιστέψουμε. Κανείς δεν ξυπνάει το πρωί με μια τόσο άψογη εμφάνιση και ειδικά στις διακοπές. H Jackie O πρέπει να είχε βρει μια μέθοδο ώστε να εντοπίζει και στη συνέχεια να φοράει το τέλειο καπέλο, τα γυαλιά ηλίου, το πιο υπέροχο μεταξωτό μαντήλι, την ιδανική ψάθινη τσάντα και πάντα την άψογη σειρά από μαργαριτάρια.

To καλοκαίρι συχνά μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό να πειραματιζόμαστε με το στυλ μας δοκιμάζοντας φλοράλ μοτίβα, έντονα χρώματα και σχέδια. Αλλά το μυστικό της Jackie O για την γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού είναι απλό αν και τα συστατικά είναι συγκεκριμένα. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσουμε είναι με μια ουδέτερη παλέτα απο μαύρο, λευκό, σκούρο μπλε και μπεζ. Δεν χρειάζεται βέβαια η γκαρνταρόμπα μας να είναι εντελώς ουδέτερη. Η Jackie αγαπούσε και τις έντονες αποχρώσεις αλλά για τις βραδινές κυρίως ώρες και σε μακριά, ρευστά φορέματα με ζώνη στη μέση ή στις διακοπές.

Όσο για τις σιλουέτες; Ένα πουκάμισο ξεκουμπωμένο μέχρι χαμηλά στο ντεκολτέ και μέσα από ψηλόμεσες φούστες και παντελόνια είναι μια καλή επιλογή, όπως και τα κάπρι παντελόνια φορεμένα ακόμα και χωρίς παπούτσια στο νησί. Και μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός υπέροχου T-shirt, είτε με λαιμόκοψη και μακρύ μανίκι, είτε κοντομάνικο είναι ο ορισμός της καλοκαιρινής άνεσης. Στη συνέχεια έρχονται τα αξεσουάρ που είναι και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι: μαντήλια, μπαντάνες, “barely there” φλατ σανδάλια και η τσάντα Gucci Constance που κρατούσε τόσο συχνά που αργότερα μετονομάστηκε σε Jackie. Βρείτε τα signature κομμάτια σας και φορέστε τα ξανά και ξανά. Τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι ελάχιστα και τα γυαλιά ηλίου μεγάλα και εντυπωσιακά.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές καλοκαιρινές εμφανίσεις της.

H Jackie Kennedy στο Capri το 1970/ Getty Images
Η Jacqueline Kennedy στην Ιταλία το 1962/ Getty Images
Η Jackie Kennedy στην ακτή Amalfi/ Getty Images.
H Jacqueline Onassis μαζί με τον Valentino to 1970.
H Jacqueline Kennedy στην ακτή Amalfi.
H Jacqueline Kennedy το 1975 in Massachusetts στη Μασαχουσέτη/Getty Images)
Η Jackie Kennedy στο Heathrow το 1975/WireImage
Η Jackie Kennedy με τον Αριστοτέλη Ωνάση στην Αθήνα/Getty Images

Πηγή: marieclaire.gr