Ηλεία

Το Καρδιακαύτι τίμησε τον Όσιο Παϊσιο

Ακούστε το άρθρο

Το Καρδιακαύτι τίμησε και φέτος με θρησκευτική ευλάβεια τη μνήμη του οσίου Παϊσίου.

Το Σάββατο στις 8 μετά το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καρδιακαυτίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Πετράκου και συγχοροστατούντων ιερέων της Ι.Μ. Ηλείας.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών. Παρόντες οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή στο Καρδιακαύτι γίνεται από το 2015 χρονιά που ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο Μοναχός Παϊσιος. Την ίδια χρονιά ο τότε βουλευτής και σημερινός δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, κάτοικος Καρδιακαυτίου, μαζί με τον εξάδελφό του Διονύση Μαρίνο (Φάρμα Ηλείας) αφιερώνουν στον ιερό ναό του χωριού, τον Άγιο Δημήτριο μεγάλη εικόνα του Οσίου  και από τότε καθιερώθηκε να τιμάται όλως ιδιαιτέρως η μνήμη του Οσίου Παϊσίου με περιφορά της εικόνας.

Ο Ανδρέας Μαρίνος είναι θρησκευόμενο άτομο, εκκλησιάζεται τακτικά και επιθυμία του ήταν το 1993 να γνωρίσει τον μοναχό Παϊσιο. Όμως ένα σεμινάριο το οποίο έπρεπε να παρακολουθήσει στη Λέσβο στάθηκε εμπόδιο στη συνάντηση. Ο Γέροντας εκοιμήθη το 1994 και ο Ανδρέας Μαρίνος δεν πρόλαβε να τον συναντήσει, να συνομιλήσουν και να πάρει την ευλογία του Γέροντα.

Αυτό ακριβώς το γεγονός, όπως εξήγησε ο ίδιος το Σάββατο λίγο μετά την Απόλυση, στάθηκε αιτία για την δωρεά της εικόνας του Οσίου Παϊσίου.

Όλη η επικαιρότητα