Ηλεία

Το Καρναβάλι Αμαλιάδας αρχίζει!

Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους της πόλης το Σάββατο  ο «Τελάλης» & συναυλία με τον τραγουδιστή Θεολόγο Αναγνωστόπουλο

Ο αρχαιότερος τρόπος ώστε να γίνει γνωστό ένα γεγονός, μια σημαντική εκδήλωση, μια είδηση κατά την παράδοση ήταν ο τελάλης! Ο τελάλης έβγαινε στους δρόμους και διαλαλούσε το γεγονός σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι εν ελλείψει μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Συνεχίζοντας την παράδοση, φέτος το ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο   ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»  Αμαλιάδας, όπου θα διαλαλήσει την έναρξη του Καρναβαλιού της πόλης, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Οι μπούλες  και ο τελάλης θα περπατήσουν στην πόλη  και συγκεκριμένα στις περιοχές: Ανεμόμυλο-Καλίτσα- Καρακανδά-Ελ. Βενιζέλου-Καλαβρύτων-Δημαρχείο-Φιλικής Εταιρίας-Πεζόδρομο και θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Εκεί θα είναι ο  Θεολόγος Αναγνωστόπουλος, ο Αμαλιαδίτης καλλιτέχνης με τη μπάντα του, έτοιμοι να προσφέρουν πολύ κέφι, πολύ χορό σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου αποτελούν την επίσημη έναρξη του φετινού Καρναβαλιού της Αμαλιάδας, το οποίο έχει μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ήδη τα πληρώματα έχουν αρχίσει να δηλώνουν τα θέματα που θα υποστηρίξουν, ενώ παράλληλα οι προετοιμασίες για τις διάφορες κατασκευές έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με πλήρωμα ή άλλο δρώμενο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6937 487 087 κ. Δημήτριο Παναγιωτάρα.

Όλη η επικαιρότητα