Ηλεία

Το Κατάκολο γιόρτασε τον Προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου του, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.

Με τη Θεία Λειτουργία να τελειώνει λίγο μετά τις 10 το πρωί, ακολούθησε λιτανεία της εικόνας του προστάτη των ναυτικών στους κεντρικούς δρόμους της κοινότητας και στην προβλήτα του λιμανιού, με τη συνοδεία των ήχων της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» καθ’ όλη τη διάρκεια της περιφοράς, ενώ στο τέλος έγινε και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πέραν του κόσμου που ακολουθούσε την εικόνα, το παρόν έδωσαν και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», άντρες και γυναίκες, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση είχαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και κάτοικοι του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Αχτύπης Μαρίνης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του Κατακόλου Φραντζής Κολόσακας, ο αναπλ. Διοικητής της ΠΥ Πύργου Επιπυραγός Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Κατακόλου Νίκος Ψάρρης, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και αρκετοί πολίτες.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος».

Όλη η επικαιρότητα