Το Κατάκολο υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2019 (VIDEO)

«Ποδαρικό» έκανε χθες στο λιμάνι του Κατακόλου το κρουαζιερόπλοιο “Costa Luminosa” μεταφέροντας 2.597 επιβάτες.

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που το συγκεκριμένο πλοίο «ανοίγει» το πρόγραμμα αφίξεων της χρονιάς και από τους ανθρώπους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.), θεωρείται το «γούρι» του λιμανιού.

Επ` ευκαιρίας της άφιξης του πλοίου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Σάκης Αντωνόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπολιμενάρχη Κατακόλου, Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Απόστολο Γκατζιό, τον ειδικό σύμβουλο του Δ.Λ.Τ.Π. -και πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας- Αντιπλοίαρχο ε.α. Ζώη Υφαντή ΠΝ και τον υπεύθυνο Ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης Κατακόλου Άγγελο Παναγιωτακόπουλο, επισκέφθηκαν τον Ιταλό Πλοίαρχο του “Costa Luminosa” Pietro Sinisi και του ευχήθηκαν για τον Νέο Χρόνο! Παράλληλα ο κ. Αντωνόπουλος επέδωσε στον Πλοίαρχο αναμνηστική πλακέτα και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Π. για την προτίμηση που έχει στο λιμάνι του Κατακόλου.

«Καλωσορίσαμε το “Costa Luminosa” που για 3η συνεχή χρονιά κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας κι εμείς το θεωρούμε γουρλίδικο. Είναι το τελευταίο tour της σεζόν αυτό που κάνει και μετά από λίγες μέρες θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου 45 μέρες κι εμείς θα το έχουμε πάλι τον ερχόμενο Απρίλιο, όπως κι άλλα πλοία της εταιρείας “Costa Cruises”»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Σάκης Αντωνόπουλος.

222 πλοία – 470.000 επιβάτες

Παράλληλα ο κ. Αντωνόπουλος έκανε αναφορά στα τελικά στοιχεία για το 2018 των αφίξεων-προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων και της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι του Κατακόλου επισημαίνοντας πως «Η χρονιά που πέρασε έκλεισε με 222 πλοία που μετέφεραν περίπου 470.000 επιβάτες και 200.000 πληρώματα. Όπως έχω ξανατονίσει ο αριθμός είναι ικανοποιητικός, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών σε διεθνές επίπεδο και τη Μεσόγειο. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τα επίσημα στοιχεία για όλα τα λιμάνια της Ελλάδας από την Ε.ΛΙΜ.Ε. Το Κατάκολο παραμένει σταθερά στα κορυφαία ηπειρωτικά λιμάνια της Ελλάδας κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019. Κι επειδή ο προγραμματισμός από τις ναυτιλιακές εταιρείες γίνεται σε βάθος 2ετίας – 3ετίας μπορώ να πω ότι το 2020 θα είναι μια διαφορετική, προς το καλύτερο, χρονιά για το λιμάνι του Κατακόλου στο οποίο θα έχουν προχωρήσει και τα έργα ανάπλασης στην χερσαία ζώνη, όπως ο σταθμός υποδοχής. Αναμένουμε ότι η πορεία του λιμανιού θα είναι συνεχής. Εύχομαι το 2019 να είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους τους Ηλείους».

Μεταφέροντας περίπου 2.600 επιβάτες το “Costa Luminosa” έκανε «ποδαρικό» για 3η συνεχή χρονιά στο λιμάνι του Κατακόλου.