Ελλάδα

Το κατεπείγον έγγραφο της Αστυνομίας για τον φόβο επεισοδίων λόγω Κορκονέα

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί την Τετάρτη το βράδυ η συγκέντρωση στα Εξάρχεια για την απελευθέρωση του Επαμεινώνδα Κορκονέα να μη σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, όμως, η Αστυνομία δεν εφησυχάζει.

Οπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» της Πέμπτης και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, κατεπείγον έγγραφο έστειλε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στις 30 Ιουλίου 2019 – λίγη μόλις ώρα μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα – για έκτακτα μέτρα ασφαλείας κι επιτήρηση των αντιεξουσιαστών.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται: «Να εντατικοποιήσετε τα μέτρα αυξημένης και ανελλιπούς επιτήρησης χώρων (στέκια – καταλήψεις) όπου συναθροίζονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή για την αποφυγή εκνόμων ενεργειών από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μεταξύ άλλων επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και οχημάτων, ενώ προς επίτευξη του σκοπού αυτού να εκδηλωθεί και οποιοδήποτε, κατά την κρίση σας, έκτακτο μέτρο για την επαύξηση του βαθμού ασφαλείας».

Ο φόβος της ανταπόδοσης

Με τον φόβο να υπάρξει «ανταποδοτική» επίθεση κατά αστυνομικού στόχου λόγω της μείωσης της ποινής του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 κι ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος. Στο έγγραφο αυτό καταγράφεται η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ για καταδρομική ή ένοπλη επίθεση αλλά και η προσπάθεια να επιτηρούνται διαρκώς οι ομάδες αντιεξουσιαστών.

Οπως ενδεικτικά σημειώνεται «οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην παρακολούθηση των αντιεξουσιαστών να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας τους καθώς και την υποχρέωσή τους να αναφέρουν άμεσα κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψή τους (συναθροιζόμενα άτομα, καταδρομικές επιθέσεις, παρεμβάσεις, πρόκληση φθορών, μετακινήσεις ομάδων κ.ά). Ακόμη ζητείται η ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών για πρόληψη τέτοιου είδους επιθέσεων…

via

Όλη η επικαιρότητα