Ηλεία

Το ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως πρωτοτυπεί

«Η ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα δραστηριότητα για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως(ΚΔΑΠ) τέθηκε σε εφαρμογή από την περασμένη εβδομάδα. Τα παιδιά του δημοτικού ΚΔΑΠ της περιοχής έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής στο πλαίσιο του προγράμματος του Κέντρου.

«Η ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος. Τα επόμενα χρόνια πολλά επαγγέλματα και δραστηριότητες θα αντικατασταθούν από τις μηχανές. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται κοντά στην εξέλιξη και στα νέα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Με το μάθημα της εκπαιδευτικής  ρομποτικής στο ΚΔΑΠ τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο να συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας, να δημιουργούν αξιοποιώντας την τεχνολογία, να αναπτύσσουν λεπτές δεξιότητες και να ενισχύουν το ερευνητικό τους πνεύμα.», Γιάννης Μπιτζούνης, Υπεύθυνος ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως και Αν. Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Δ.Α.Π.

«Η εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό μέσο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εφαρμόσουν τις ιδέες τους στην πράξη και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη, η παρατήρηση, η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων και η εφαρμογή βέλτιστων λύσεων. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα μέσα από την οποία τα παιδιά μπορούν να αποκομίσουν γνώσεις τις οποίες θα αξιοποιήσουν προς όφελός τους.», Δήμητρα Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Όλη η επικαιρότητα