Ηλεία

Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως στηρίζει το Make A Wish Greece

Ακούστε το άρθρο

Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αστέρι Της Ευχής” με ένα βίντεο που στέλνει ιδιαίτερα κοινωνικά μηνύματα.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως για 3η συνεχόμενη χρονιά ενισχύει το σπουδαίο έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αστέρι-Της-Ευχής». Για όσους δε γνωρίζουν τo Make-A-Wish Greece (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος™) είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών ηλικίας από 3 έως 18 ετών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή τους.

Μέσα από τη διαδικασία της ευχής, δημιουργούνται αλησμόνητες εμπειρίες για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους με ένα σκοπό: να γεμίσουν δύναμη, να πιστέψουν στη ζωή και να την ξανακερδίσουν. Όταν ένα παιδί δει την επιθυμία του να εκπληρώνεται, ξεχνά πως είναι άρρωστο, καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο να συμβεί και αντλεί δύναμη κι ελπίδα για να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.

Έτσι, το ΚΔΑΠ Ζαχάρως για το σκοπό αυτό δημιούργησε ένα βίντεο με ιδιαίτερα κοινωνικά μηνύματα που αγγίζουν μικρούς και μεγάλους. Να σημειωθεί πως για τις χρονιές 2017 και 2018, το Κέντρο διακρίθηκε στην 1η θέση του διαγωνισμού στην κατηγορία παραγωγής βίντεο.

Όσον αφορά το βίντεο, ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος που συμμετέχει φιλικά στην ιστορία, γράφει ένα γράμμα χωρίς παραλήπτη στο οποίο εναποθέτει τις πιο βαθιές σκέψεις ένος μεγάλου… που κάποτε ήταν παιδί. Το γράμμα αυτό το τοποθετεί σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το ρίχνει στη θάλασσα με την ελπίδα να φτάσει στα χέρια κάποιων που θα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά του. Τα παιδιά ακολουθώντας το ένστικτό τους ψαρεύουν στην περιοχή που η θάλασσα ξεβράζει το μπουκάλι με το γράμμα και χωρίς δεύτερη σκέψη πραγματοποιούν το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο. Έτσι, αφήνοντας στον ουρανό πολύχρωμα μπαλόνια δίνουν δύναμη και αισιοδοξία σε κάθε παιδί που το έχει πραγματικά ανάγκη, ελπίζοντας στο όνειρο να ζωγραφιστούν παιδικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στις γειτονιές της πόλης, στην παραλία της Ζαχάρως, καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως.

Στη δημιουργία του βίντεο συνέβαλλαν η  δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ζαχάρως, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και εκπαιδευτικός υπεύθυνος για την πρωτοβουλία, Γιάννης Μπιτζούνης, η εκπαιδευτικός Αγγελική Παντή, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ζαχάρως, Χριστίνα Αντωνοπούλου και Μαριφαίη Γουργούλη. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Προκόπης και Σπύρος Μανουσόπουλος. Φιλική καλλιτεχνική συμμετοχή είχε η animator Αφροδίτη Μπιτζούνη. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι «το βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη και το «Believer» των Imagine Dragons. Φιλική συμμετοχή στο βίντεο έχει ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια των γονέων των παιδιών, καθώς και των Διονυσίας Καλατζή και Κλαίρης  Αποστολοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα