Ηλεία

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δήμου Ήλιδας επισκέφθηκαν οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Πρόσφεραν χαρά και χαμόγελα!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τα άτομα που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Αμαλιάδα. Οι μικροί μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας και οι νηπιαγωγοί, τους επισκέφθηκαν για να τους μοιράσουν ευχές για τα Χριστούγεννα, τρόφιμα και γλυκά, όπως άλλωστε κάνει το σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια.

Με χαρά οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ υποδέχτηκαν τα παιδιά, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδια με την συνοδία πιάνου από την μουσικό του Δημοτικού Ωδείου κα Νόρα Χάρδα. Εκεί και το προσωπικό του ΚΗΦΗ και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Περικλής Παπαγεωργακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτή την πρωτοβουλία για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

«Υποδεχτήκαμε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας και πρόκειται για μια ωραία προωτοβουλία του σχολείου και του ΚΗΦΗ. Ταιριάζει άριστα με το πνεύμα των ημερών, αυτές τις άγιες ημέρες. Να σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπο, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να βοηθάμε τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και το προσωπικό του ΚΗΦΗ, για την στήριξη δηλαδή των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Εύχομαι σε όλον τον κόσμο, στους δημότες μας, καλές γιορτές, χρόνια πολλά και το νέο έτος να φέρει ότι καλύτερο», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας κα Κωνσταντίνα Ανέστη επεσήμανε ότι, μεταξύ άλλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας η είναι ενσυναίσθηση των παιδιών από αυτή τη μικρή ηλικία, ώστε να μπουν παράλληλα στο νόημα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Πρόσθεσε δε, ότι αυτή η κίνηση έχει θετική επίδραση τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και στους ηλικιωμένους, που τα υποδέχτηκαν με συγκίνηση.

Η κα Ανέστη ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών για την συλλογή τροφίμων και γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν στο ΚΗΦΗ, καθώς και την μουσικό κα Χάρδα που πλαισίωσε την μικρή εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο χώρο. Εκτός της κας Ανέστη, τους μαθητές συνόδευαν και οι νηπιαγωγοί κ.κ. Βικτωρία Λασπιά και Καλλιόπη Μποτζολή.

Όλη η επικαιρότητα