Ηλεία Πολιτισμός

Το κοινό απόλαυσε την παράσταση ‘Τα Ραδίκια ανάποδα’ – Εξαιρετικός ο Γιώργος Γαλίτης σε 13 χαρακτήρες

Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα με γέλιο και ‘θανατηφόρες’ ατάκες για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, που ξεκίνησε την φετινή του διαδρομή από την οικία ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα το βράδυ της Δευτέρας και την θεατρική παράσταση ‘Τα Ραδίκια Ανάποδα’.

Η αρχή του Φεστιβάλ έγινε στον όμορφο κήπο της οικίας Τατάνη με μία ξεχωριστή παράσταση, που στόχο είχε να κάνει το κοινό να γελάσει παρά το… μακάβριο του θέματος αφού πραγματευόταν τον θάνατο και συγκεκριμένα το ‘πώς κλαίνε τον μακαρίτη’ σε μία διαφορετική προσέγγιση που δεν απέχει πολλές φορές πολύ από την πραγματικότητα.

Το κοινό απόλαυσε τον ξεχωριστό μονόλογο του αγαπημένου ηθοποιού Γιώργου Γαλίτη, ο οποίος είχε επιμεληθεί τα κείμενα σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

 

Γέλιο μέχρι δακρύων

Σε ένα λιτό αλλά ευρηματικό σκηνικό ο Γιώργος Γαλίτης υποδύθηκε δεκατρείς διαφορετικούς χαρακτήρες, δεκατρείς διαφορετικούς επικήδειους, που πρόσφεραν στο κοινό γέλιο μέχρι δακρύων.

Δεκατρείς μεταμορφώσεις, με λόγο, μουσική, κίνηση, δεκατρείς επικήδειους που όπως έλεγε και η περίληψη της παράστασης… και νεκρούς ανασταίνουν!

Ήταν μία μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο, ένα one dead man show, ένα black total κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους.

Ο Γιώργος Γαλίτης ήταν εξαιρετικός, έπαιξε με το κοινό και για το τέλος επεφύλασσε και μία… μακάβρια έκπληξη, αφού οδυρμός χωρίς κόλλυβα δεν γίνεται, αν και στην προκειμένη περίπτωση μοίρασε ο ίδιος στο κοινό τα καθιερωμένα ψωμάκια που μοιράζονται στα μνημόσυνα… έτσι για να θυμούνται όλοι και να συγχωρέσουν τον μακαρίτη!

Το κοινό, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συνεχάρησαν τον ηθοποιό για την ερμηνεία του και την παράσταση και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στην περιοδεία του.

Συναυλία την Παρασκευή

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας με την συναυλία των Παντελή Θαλασσινού και Βασίλη Σκουλά με τίτλο: “Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι… ”

Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Όλη η επικαιρότητα