Ηλεία

Το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας στη διάθεση όλων των πολιτών!

Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης φάνηκε για ακόμα μια φορά χαρούμενος που το κολυμβητήριο έχει επαναλειτουργήσει, θέτοντας παράλληλα ως στόχος τους να μην υπάρξει άλλη διακοπή.
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα πιο γερές και σταθερές βάσεις θέτουν o Δήμος Ήλιδας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του (ΝΠΔΔ) «Ο Ηλείος» σε ό, τι αφορά το κολυμβητήριο Αμαλιάδας, υποσχόμενοι αμφότεροι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το μοναδικό αυτό «στολίδι» για την Αμαλιάδα και την Ηλεία να μη διακόψει ποτέ ξανά τη λειτουργία του και να προσφέρει στον κόσμο που αγαπάει την άθληση ένα χώρο με όλα τα απαραίτητα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης φάνηκε για ακόμα μια φορά χαρούμενος που το κολυμβητήριο έχει επαναλειτουργήσει, θέτοντας παράλληλα ως στόχος τους να μην υπάρξει άλλη διακοπή. Το αποκάλεσε ως ένα όραμα που μετουσιώθηκε σε ουσία και παραδόθηκε στον κόσμο, σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο την απαξίωσή του και την παύση της λειτουργίας του που έφερε και υπό αμφισβήτηση τον κόσμο.

Παράλληλα, το χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα έργα –αν όχι το καλύτερο– όχι μόνο του δήμου και του νομού, αλλά και της επαρχιακής Ελλάδας, το οποίο όχι μόνο θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά όλου του νομού να αθληθούν, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει και κίνητρα με πανελλήνιους αγώνες και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον παιδιών και γονιών, ενώ θα βοηθήσει θεραπευτικά και σε παθήσεις.

Τέλος, συνεχάρη τους κ.κ. Μπακέλα και Παρασκευόπουλο και όλους τους συντελεστές που βοηθούν στην προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε πως θα μιλήσει με συλλόγους και ανθρώπους που χρησιμοποιούν μεμονωμένα το κολυμβητήριο για να το προσέχουν αφού είναι δική τους περιουσία και πρέπει να παραδοθεί και στις επόμενες γενιές.

«Θα δουλεύει όλο το χρόνο»

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Γιώργος Μπακέλας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζει την δεδομένη χρονική στιγμή το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας, θυμίζοντας την υπόσχεση προς τον κόσμο όταν ανέλαβε την θέση του προέδρου πως αυτό δε θα δουλεύει εποχικά αλλά όλο το χρόνο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις συντονισμένες προσπάθειες που είχε μαζί με το δήμαρχο Ήλιδας, καθώς και στην δωρεά των αντλιών θερμότητας που μαζί με άλλα συστήματα δίνουν πάλι ζωή σε αυτό το τεράστιο έργο που στόχος είναι να μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Βέβαια, όπως μετέφερε ο κ. Μπακέλας, δεν αρκούνε όλες οι τεχνικές βελτιώσεις, αλλά χρειάζεται και το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό που χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες επετευχθεί η εύρεσή του για πρωινές και απογευματινές ώρες, προσωπικό το οποίο στην συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από εμπειροτέχνες του είδους που μπορούν να παρακολουθούν όλο το 24ωρο τη συγκεκριμένη δομή.

Τέλος, ευχήθηκε καλή κολυμβητική χρονιά σε όλο τον κόσμο, κάλεσε τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους και ενημέρωσε πως τις απογευματινές ώρες στο κολυμβητήριο θα δίνονται τουλάχιστον δύο διαδρομές για κολυμβητές οι οποίοι θέλουν ελεύθερα να ασκήσουν αυτό το είδος αθλητισμού δίχως να χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σύλλογο.

«Θα πάρει τη θέση που του αξίζει»

Ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Γιώργος Παρασκευόπουλος συνεχάρη το δήμαρχο και τον πρόεδρο και εμφανίστηκε έκπληκτος από το αγκάλιασμα του κόσμου που καθημερινά έχει μεγάλη παρουσία στο χώρο. Πρόσθεσε δε πως το κολυμβητήριο επανδρώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως δεν θα ξανακλείσει και θα πάρει τη θέση που του αξίζει.

Τέλος, τόνισε πως στο χώρο δραστηριοποιούνται ήδη δύο σύλλογοι, ενώ υπάρχουν προτάσεις από δύο ακόμα συλλόγους της Αθήνας που θα έρθουν για προετοιμασία, καθώς και συζητήσεις με την Κολυμβητική Ομοσπονδία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάστερ και για Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος.

«Η κολύμβηση να κερδίσει την πραγματική της αξία»

Ο προπονητής του Αρίων Αμαλιάδας Γιάννης Βυθούλκας δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του σε αυτό το στολίδι, που ίσως αποτελεί την σημαντικότερη αθλητική δομή στην περιοχή μας. Παράλληλα, με την παρουσία τέτοιας δομής θα πρέπει η κολύμβηση να κερδίσει την πραγματική της αξία, αφού είναι ένα σημαντικό άθλημα για θεραπευτικούς λόγους και για την άσκηση.

Τέλος, πραγματοποίησε κάλεσμα προς τον κόσμο να έρθει στο κολυμβητήριο και να γραφτεί, προκειμένου να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή σε περιφερειακούς αλλά και σε πανελληνίους αγώνες.

Όλη η επικαιρότητα