Life

Το λάθος που κάνετε με το αποσμητικό

Ακούστε το άρθρο

Τα αντιιδρωτικά περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα συστατικών που ελέγχουν το ιδρώτα, μεταξύ όλων των αποσμητικών προϊόντων που διατίθενται στα ράφια των καταστημάτων. Και δεν είνα τυχαίο που συνιστάται να εφαρμόζονται πριν πέσετε για ύπνο για “μέγιστη” προστασία από την υγρασία και τη δυσοσμία.

Πολλοί άνθρωποι να χρησιμοποιούν το αποσμητικό προτού βγουν από το σπίτι για να περιορίσουν τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της εφίδρωσης, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό είναι λάθος. Αυτή είναι η “δουλειά” του αντιιδρωτικού.

Και υπάρχει ένα βασικό λάθος που σίγουρα κάνετε στη χρήση του αντιιδρωτικού: το εφαρμόζετε ακριβώς πριν βγείτε από το σπίτι.

Σύμφωνα με τον δρ Avid Pariser, πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το αντιιδρωτικό λειτουργεί καλύτερα όταν το εφαρμόζετε ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο.

Τη νύχτα, όταν οι άνθρωποι ιδρώνουν λιγότερο, μεγαλύτερη ποσότητα από το δραστικό συστατικό του αντιιδρωτικού (που βασίζεται σε μικροσωματίδια αλουμινίου) απορροφάται από τους ιδρωτοποιούς αδένες. Έτσι, όταν ξυπνάτε, έχει εισέλθει πολύ περισσότερο αντιιδρωτικό στους πόρους σας και αυτό έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης (επόμενης) ημέρας.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 24 ώρες ή ίσως και περισσότερο, ακόμα και μετά από το πρωινό σας ντους.

ΠΗΓΗ: iatropedia

Όλη η επικαιρότητα